Bird, Circ tarafından yönetilen Orta Doğu operasyonunu sonlandırdı

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan haberlere göre Bird, Orta Doğu operasyonunu sonlandırmasıyla birlikte 100 Circ çalışanı ile de yollarını ayırdı.
Bird, Circ tarafından yönetilen Orta Doğu operasyonunu sonlandırdı

ABD merkezli elektrikli scooter kiralama girişimi Bird'ün Almanya merkezli rakibi Circ'ü satın aldığını geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Bugün karşımıza çıkan haberlere göre ise Bird, Circ tarafından yönetilen Orta Doğu operasyonunu sonlandırdı.

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan haberlere göre Bird, Orta Doğu operasyonunu sonlandırmasıyla birlikte 100 Circ çalışanı ile de yollarını ayırdı. Orta Doğu operasyonunda kullanılan 10 bini aşkın elektrikli scooter ise geri dönüşüm için Birleşik Arap Emirlikleri merkezli EnviroServe isimli 3. parti bir firmaya gönderildi. Paylaşılan bilgilere göre Circ tarafından kullanılan en az bin elektrik scooter henüz yeni durumdaydı.

Operasyon sonlandırılmadan önce Orta Doğu'daki en büyük elektrikli scooter oyuncularından biri olan Circ, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'da yoğun bir şekilde kullanılıyordu.

Konu ile ilgili kısa bir açıklama da yapan Bird, Orta Doğu operasyonunu sonlandırması "Operasyonu duraklatma" olarak tanımladı. Orta Doğu operasyonlarını tamamen sonlandırmak istemediklerini paylaşan Bird yetkilileri, sonbahar aylarında tekrar Orta Doğu'da hizmet vermeyi hedeflediklerini de paylaştı

Paylaşılan bir diğer önemli bilgi ise Circ'ün geri dönüşüme gönderilen elektrikli scooterları ile ilgili oldu. Şirkete yakın kaynaklara göre aralarında Berlin merkezli Tier Mobility'nin de olduğu birkaç girişim, geri dönüşüme gidecek olan elektrikli scooterları satın almak istedi fakat bu talepler Bird tarafından geri çevrildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.