Bayer Girişim Hızlandırma Programı G4A Turkey’e seçilen girişimler

Bayer’in girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla küresel çapta yürüttüğü Girişim Hızlandırma Programı’nın Türkiye ayağı G4A Turkey’e seçilen 9 girişim açıklandı.
Bayer Girişim Hızlandırma Programı G4A Turkey’e seçilen girişimler

Bayer’in girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla küresel çapta yürüttüğü Girişim Hızlandırma Programı’nın Türkiye ayağı G4A Turkey’e seçilen 9 girişim açıklandı. 6 girişimin 60’ar bin TL hibe ile destekleneceği programda seçilen tüm girişimler, 100 günlük online eğitim programı ve mentorluk desteği alacak. Ayrıca Bayer sunduğu iş birliği imkanı ile programa katılmaya hak kazanan girişimlerin network'lerini genişleterek ürünlerini geliştirmelerine katkıda bulunacak.

G4A Turkey 2020’ye seçilen girişimler:

Agcurate: Agcurate, çiftçilerin ve bağlı endüstrilerin güvenle karar alabilmesi için dünya çapında bütün tarım alanlarını yıl boyunca uydu görüntüleri ile her 5 günde bir gözlemler. Kendi geliştirdiği yapay zeka algoritmaları ile ekili alan, hasat durumu, verimlilik, ürün ve müşteriye yönelik indeksler dahil olmak üzere ürün tedariği için gerekli olan tüm detayları sağlar.

Albert Health: Albert sesli sağlık asistanı, kronik hastaların tedavilerini yönetmelerine yardımcı olurken diledikleri zaman doktorlarla online görüntülü görüşme gerçekleştirmelerine imkan sağlıyor.

Bayer'in Albert Health’e finansal sponsorluk yolu ile ek fon sağladığını da hatırlatalım. Bayer Kadın Sağlığı, küresel pandemi nedeniyle hastaneye gidemeyen kadınlara telesağlık konusunda yenilikçi bir dijital çözüm sunan Albert Health Sağlık Asistanı uygulamasına da bu kapsamda destek veriyor. Bu kapsamda Albert Health’in Sağlık Asistanı uygulaması üzerinden Türkiye’deki 1000 kadın, ücretsiz olarak kadın doğum hekimleriyle uzaktan görüşebilecek.

DestekBizden: DestekBizden, Tridi Atölye’nin COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında geliştirdiği inovatif sosyal yardım platformu. Hastanelerde doğan ürün ihtiyaçlarını, dijital üretim teknolojileri ile anında üreterek tedarik zinciri yeniden sağlanana kadarki süreçte yaşanacak kayıpları önlemeyi amaçlıyor.

Enbiosis: Enbiosis Biyoteknoloji, sahip olduğu yapay zeka teknolojisini kullanarak mikrobiyomu modüle etmeyi ve kişiselleştirilmiş sağlık çözümleri sunmayı amaçlıyor.

Elegan Tech: Elegan Tech dijital tanı ve özellikle hematoloji alanında yenilikçi teknolojiler üretiyor. Birçok kan hastalığının daha etkin, doğru tedavi ve tanısı için çözümler geliştiren Elegan Tech, periferik yayma testinin ve diğer vücut sıvılarıyla yapılan patoloji testlerinin yapay zeka kullanılarak otomasyonu üzerinde Ar-Ge ve üretim faaliyetlerini yürütüyor. İleri yapay zeka teknolojisi ve elektromekanik sistemler kullanarak periferik yayma testini uçtan uca otomatize eden HEM-AI cihazı, karmaşık derin öğrenme teknikleri ve üstün teknoloji altyapısıyla birçok kan hastalığını kolayca tespit edebiliyor.

Hevi: Medikal görüntüleme alanında yapay zeka tabanlı çözümler ortaya koyan Hevi, acil görüntüleme sağlıyor.

Radyoloji Eğitiminde Sanal Gerçeklik: Girişim; radyoloji ünitelerinde stajlarını yapan sağlık çalışanlarının, öğrencilerin radyolojik inceleme yapabilmesini, cihazı ve hastayı incelemeye hazırlamasını, inceleme için gerekli olan teknik parametreleri ve değerleri yerine getirebilmesini sağlar ve bu işlemleri yaparken X ışını üretmeden, kimseyi radyasyona maruz bırakmadan inceleme becerilerinin geliştirilmesini amaçlıyor. Ayrıca girişim; X ışınının yan etkilerinden korunulması ve çekimlerin tekrarlanma oranlarının azaltılması amacı ile işlem öncesinde hastaların ve hasta yakınlarının, sanal gerçeklik gözlüklerini kullanarak yapılacak işlem hakkında eğitilmesini amaçlıyor.

SOYL-GEL: Çok amaçlı bir tarım hidrojeli olan SOYL-GEL, uzun süreli su salınımı yapar, gübre ve zirai ilaç salınımıyla toprak verimliliğini ve bitki sağlığını destekliyor. Kompozit yapısındaki doğal nanotüplerden, gerekli minerallerin ve pestisitlerin su ile birlikte salınımını sağlıyorr.

To Do: Vektör kontrolünde teknoloji odaklı hizmet servisleri oluşturmayı amaçlayan Mekana Dayalı Süreç Yönetimi Platformu ile pest ve vektör kontrol hizmet servisleri koruyucu ve önleyici faaliyetleri ile çözüme yönelik aksiyonların tamamının sayısallaştırılmasını, oluşan bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişilmesini sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.