Volkswagen, Ford'un sürücüsüz otomobil birimi Argo AI'a 2,6 milyar dolar yatırım yaptı

Yeni yatırımla beraber Argo AI'ın değerlemesi 7,25 milyar dolara ulaştı.
Volkswagen, Ford'un sürücüsüz otomobil birimi Argo AI'a 2,6 milyar dolar yatırım yaptı

Geçtiğimiz yılın temmuz ayında, Ford'un sürücüsüz otomobil birimi Argo AI'ın Volkswagen'den yatırım alacağı haberini sizlerle paylaşmıştık. Girişim, 2,6 milyar dolarlık yatırım turunun ise bugün kapanacağını duyurdu. Yeni yatırımla beraber Argo AI'ın değerlemesi 7,25 milyar dolara ulaştı. Aslında bu değer, yatırım için masaya oturulan temmuz ayında verilmişti ve Argo AI, yeni değerlemesinin ardından ekibini genişletti.

Daha önce de açıklandığı gibi yapılan anlaşmaya göre 2,6 milyar dolarlık yatırımın 1 milyar doları nakit olarak verilecek. Geri kalan 1,6 milyar dolar ise Volkswagen'in Münih'te yer alan 200 kişilik sürücüsüz otomobil birimine karşılık olarak sayılacak. Söz konusu birimin adı ise "Autonomous Intelligent Driving" ve bu birim Volkswagen'in Audi markası tarafından yönetiliyor. Anlaşma ile birlikte Argo AI'a geçecek olan birim, şirketin Avrupa'daki ayağı olacak.

Argo AI, Volkswagen anlaşmasının düzenleyici onayının, onu ABD ve Avrupa'daki dağıtımlar için ortaklıkları ve ticari anlaşmaları olan, yegane sürücüsüz otomobil şirketi haline getirdiğini iddia ediyor. Argo AI CEO'su Bryan Salesky yaptığı açıklamada, otonom sürüş sistemlerinin birden fazla markadaki birçok araç tipine entegre olma potansiyeli olduğunu söylüyor. Volkswagen ve Ford'un, insanların ve eşyaların taşınması için farklı girişimleri desteklemek amacıyla Argo'nun otonom sürüş sistemini kendi araçlarına entegre edeceklerini belirtiyor.

Argo AI, bugüne kadar 3,6 milyar dolar yatırım aldı. Bu da onu, yakın zamanda 462 milyon dolar yatırım alan Pony.ai gibi rakiplerinin önüne geçiriyor. Ancak Argo AI hala, aralarında Honda ve GM'in de olduğu yatırımcılardan 7 milyar dolar toplayan Cruise'un ardında yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.