Honda, otonom araçların üretimi için GM Cruise'e 2,75 milyar dolar yatırım yapıyor

Honda, otonom araçların üretimi için GM Cruise'e 2,75 milyar dolar yatırım yapıyor

Otomotiv sektörünün iki devi otonom araç pazarında gelecekteki rekabet güçlerini arttırmak için güçlerini birleştiriyorlar. Japon araç üreticisi Honda, Amerikan araç üreticisi GM'e ait Cruise'e 2,75 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Honda, GM Cruise'a 750 milyon dolarlık bir sermaye yatırımı yapacak. Yapılan açıklamaya göre şirket, ortaklaşa geliştirilen otonom araçlara 12 yıl boyunca 2 milyar dolar harcayacak.

Yatırım ile birlikte, Honda, Cruise'da yüzde 5.7'lik bir hisseye sahip olacak. GM ve Honda'nın yakın ortaklığu ise bazı soruları beraberinde getiriyor.

GM ve HondaKuzey Smerika, yakın ilişkilerine ilk kez şahit olmuyoruz. Şirketler 2020 yılına kadar hidrojen yakıt hücresi sistemleri üretmek için zaten bir ortak girişime sahipler.

Zira 2016 yılında Honda, Google'ın kardeş şirketi Waymo ile anlaştıklarını ve otonom araçlar konusunda birlikte ilerlemek istediklerini açıkmamıştı. Ancak geçen yıllar içinde iki şirketinm ismi daha az bir arada anılırken, Honda'nın GM'e yaptığı bu yüklü yatırım kafalarıo karıştırmadı değil.

Bu arada yatırımın geçtiğimiz Temmuz ayında SoftBank Vision Fund'dun 2,25 milyar dolarlık yatırımdan sonra geldiğini de hatırlatalım. Son olarak yeni ortaklığın, GM'nin otonom araç teknolojisinin küresel çapını büyütme ve Honda için otonom araçların dağıtımını hızlandırma potansiyeline sahip olduğunu belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.