Facebook, Oculus Quest başlığıyla 100 milyon dolarlık içerik satışına ulaştı

Facebook, Oculus'un yeni çıkardığı Quest başlığının içerik satış rakamlarını açıkladı.
Facebook, Oculus Quest başlığıyla 100 milyon dolarlık içerik satışına ulaştı

Mayıs ayının başında giyilebilir teknoloji ürünlerinden akıllı gözlüklerle ilgili 'Teknoloji dünyasının kızıl elması: Gözlük' başlıklı bir haber yayınlamıştık. Bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 2,3 milyar dolara Facebook tarafından satın alınan Oculus, yeni çıkardığı Quest başlığının içerik satış rakamlarını açıkladı. Bu açıklamaya göre, şirket cihaz aracılığıyla 100 milyon dolarlık içerik sattı. Bu satış rakamı ilk bir sene içinde yakalandığını ve Facebook'un daha önce hiçbir VR başlığının satış rakamlarını açıklamadığını hatırlatalım.

"Quest beklentilerimizi aştı"

Şirket, bu satıştaki içeriklerin 20'sinin her birinden en az 1 milyon dolar kazandığını ve bunlardan 10 tanesinin 2 milyon dolarlık satışa yaklaştığını ifade etti. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, şirketin amiral gemisi VR cihazının satışları hakkında “Quest beklentilerimizi aştı. Keşke daha fazlasını daha hızlı yapabilseydik” dedi.

Quest hala niş bir ürün ve teknolojik olarak geliştirilebilir. Bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 80 büyüme kaydedildi. Bunu 'diğer' gelir kalemler olarak adlandırılan Oculus ürünleri sayesinde başardı. Oculus’un Quest başlığının daha hafif sürümü üzerinde de çalışmalar yürüttüğü ve başlığın bu sene içerisinde çıkabileceği iddia ediliyor. Sadece bir iddia da olsa yine de bu durum corona virüs salgını nedeniyle ertelenebilir. 

Oculus Connect 5 etkinliğinde Oculus Quest'i tanıtmış, cihazı 399 dolar fiyat etiketiyle 2019 yılının bahar aylarında satışa sunmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.