Facebook, Oculus VR'ı 2 milyar dolara satın alıyor

Facebook, Oculus VR'ı 2 milyar dolara satın alıyor

Facebook, Mark Zuckerberg'ün attığı Facebook içeriğiyle Oculus VR'ı satın aldığını resmi olarak açıkladı.

Sanal gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışan Oculus VR'ın Facebook'a maliyeti ise 2 milyar dolar oldu. Facebook ödemenin bir kısmını nakit olarak yapacakken, geri kalan kısmını da Facebook hisselerini Oculus VR'a devrederek ödeyecek. Buna göre Facebook'un kasasından nakit olarak 400 milyon dolar çıkacak ve 23.1 milyon adet Facebook hissesi Oculus VR'a geçecek.

Son olarak yapılan 19 milyar dolarlık WhatsApp satın almasından sonra Facebook'un yaptığı bir başka büyük satın alma 2012 yılında kurulan Oculus VR'ı satın alması oldu. Sanal gerçeklik teknolojisi üreten Oculus VR'ın satın alma sürecinin 2014 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Oculus VR'ın üzerinde çalıştığı sanal gerçeklik başlığı Oculus Rift adlı ürünün geliştirme kitleri için ise şu ana dek 75 bin sipariş almayı başarmış. Facebook'un genişleme politikasının bir parçası olan bu satın alma ile birlikte Facebook farklı iletişim, medya ve eğlence alanlarında aktif rol üstlenebilir.

Belki hatırlayanlar olacaktır, son olarak Tesco'da Oculus VR ile gerçekleştirilen bir sanal gerçeklik uygulamasından size bahsetmiştik. Bununla birlikte, Sony'nin de Oculus VR'a rakip olarak Project Morpheus üzerinde çalıştığı biliniyor. Son olarak Oculus VR'ın web sitesinden de resmi açıklamanın geldiğini, Oculus ekibinin dünyanın en iyi sanal gerçeklik platformunu kurmak için güçlerini Facebook'a kattığını açıkladığını belirtelim.

Eğer Oculus VR'ı yakından tanımak isterseniz, aşağıda paylaştığımız ve ilginizi çekeceğini düşündüğümüz tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.