Intel, Moovit'i 1 milyar dolara satın almayı planlıyor

Intel, İsrail merkezli toplu taşıma uygulaması Moovit'i 1 milyar dolara satın almak için görüşmelerde bulunuyor.
Intel, Moovit'i 1 milyar dolara satın almayı planlıyor

Intel, İsrail merkezli toplu taşıma uygulaması Moovit'i 1 milyar dolara satın almak için görüşmelerde bulunuyor. Moovit'in bugüne kadar aralarında Intel, BMW iVentures ve Sequoia Capital'ın da bulunduğu yatırımcılardan toplam 133 milyon dolar yatırım aldı. Intel ve Moovit yetkilileri ise satın alma ile ilgili yorum yapmakta kaçındı.

2017 yılında Intel tarafından 15,3 milyar dolara satın alınan ve Moovit'e benzer bir platform olan Mobileye'ın kurucusu ve CEO'su Amnon Shashua, şu anda Moovit'in yönetim kurulunda oturuyor. Mobileye'a da sahip olan ve daha önce Moovit'e yatırım yapmış olan Intel, yeni satın alma ile otonom sürüş, gerçek zamanlı trafik verisi ve akıllı yönlendirme konularında daha fazla söz sahibi olmak istiyor diyebiliriz. 

Moovit'in ücretsiz mobil navigasyon uygulaması 100 ülkede 750 milyondan fazla kullanıcıya toplu taşıma bilgileri sağlıyor. Platform, geçen ay, Covid-19 salgını sırasında transit acenteler ve işletmeler için oluşturulmuş bir acil seferberlik hizmeti başlattı. Şirketin teknolojisi, araç filolarını, temel çalışanların güvenli bir şekilde çalışması için isteğe bağlı bir hizmete dönüştürüyor ve bu teknoloji büyük şirketler tarafından birçok şehirde uygulanıyor. Bunun yanı sıra Moovit, salgın başlamadan önceki tipik kullanıma göre, corona virüs salgınının toplu taşıma kullanımına yansıması hakkında önemli bir rapor yayınlamıştı

Intel, 2017 yılında 15,3 milyar dolara otonom araç teknolojisi sağlayıcısı Mobileye satın alarak İsrail'e önemli yatırımlar yaptı. Aralık ayında ise yapay zeka firması Habana Labs'ı 2 milyar dolara satın aldı.

Güncelleme: Satın alma 900 milyon dolar değerleme ile gerçekleşti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.