SPONSORLU

Albaraka Garaj’ın 4. sezonu başlıyor!

Girişimine hız kazandıracak Albaraka Garaj’ın 4. Sezonu başlıyor, başvurular 1 Haziran’da sona eriyor.
Albaraka Garaj’ın 4. sezonu başlıyor!

Albaraka’nın yenilikçi ve teknoloji tabanlı ve ölçeklenebilir ürün ya da hizmet geliştirmiş ve bunu büyütme hayali kuran girişimler için kurduğu start-up hızlandırma merkezi olan Albaraka Garaj'ın dördüncü sezonu başlıyor. Girişimciler, 13 Nisan – 1 Haziran 2020 tarihleri arasında Albaraka Garaj web sitesi üzerinden online olarak başvuruda bulunabilecek.

Bu sezona kadar Albaraka Garaj girişimleri ile 30’dan fazla POC çalışması ve ürün doğrulaması yapılan süreçte 8 Milyon TL’ye yakın ürün satın alımı gerçekleşti ve banka bünyesinde kullanılmaya başlandı. Ayrıca 3 dönem boyunca girişimcilere 1 Milyon TL’lik hibe olarak finansal destek sağlandı.  34 girişimi destekleyen Albaraka Garaj’da ilk üç sezonda Albaraka Portföy tarafından yönetilen Girişim Sermayesi Yatırım Fonu üzerinden Garaj girişimcilerine toplam 7  milyona yakın yatırım yapıldı.

Albaraka Garaj; teknoloji tabanlı iş fikirlerine ve projelere sahip girişimcilerin, hızlandırma olanaklarıyla desteklendiği bir Girişim Hızlandırma Merkezi. 1 Haziran’da bitecek başvuruların ardından ön eleme sürecinden geçecek girişimcilerle ön hızlandırma programı başlayacak. Ardından tekrar gerçekleşecek bir eleme ile hızlandırma programı başlamış olacak. Bu programda aynı zamanda girişimcileri birden çok destek de bekliyor. 

Albaraka Garaj’da girişimcileri finansal destekten satış-pazarlama desteğine, yatırım imkanından yurtdışı açılımına kadar birçok imkan bekliyor. 

  • Hızlandırma Programına kabul edilen her girişime 50.000 TL’ye kadar hibe desteği veriliyor. 
  • Girişimcileri satış ve pazarlama konusunda desteklemek için Albaraka’nın geniş müşteri ve tedarikçi ağıyla girişimcileri buluşturuyor.
  • Albaraka Portföy Yönetiminde kurulan Girişim Sermayesi Fintech Yatırım Fonu ile girişimcilere yatırım desteği sunuluyor.
  • Standart eğitimlerin yerine girişimcilerin talepleriyle oluşturdukları bir eğitim programı hazırlanıyor.
  • Tüm program katılımcılarına başta Albaraka üst düzey yöneticileri olmak üzere sektör liderleri ve tecrübeli girişimciler tarafından mentorlük hizmeti veriliyor.
  • Devlet destekleri, fikri haklar, hukuk ve mali konularda girişimcilere danışmanlık hizmeti sağlanıyor.
  • Albaraka Garaj’ın ev sahipliğindeki özel ofislerde ücretsiz 1 yıl süreyle çalışma imkânı sunuluyor. 
  • Özellikle Albaraka Bankacılık Grubu'nun olduğu MENA bölgesi ve Almanya’da yurtdışı açılımı desteği veriliyor.
  • Girişimcilere ücretsiz olarak Albaraka’nın bankacılık ürün ve hizmet API'leri sunuluyor.

Bu zamana kadar 34 girişime ev sahipliği yapan Garaj’da; 1. dönemde; Techsign, Inooster, Rubicio, Pedudi, Hesapöder, Omnibus, yemexpress, Kobikit, ikinci döneminde ise; BirYudumKitap, Aidatım.net, TamEntegre, İCaked, Midas, Trace It Up, YUBİ, Zenkronn, Mixoper, Artıcan, 3.dönemde; AdachyPay, Agentwork, Vomsis, Bulbunu, DijiFi, Clotie, EYCA, Octabase, Okul101, Juphy, Miks, Kidoole, Bakiyem ve Fanaliz girişimleri yer aldı.

Albaraka Garaj açık fikirli, hayallerini gerçekleştirmek için gerekli motivasyona ve yeteneğe sahip olan tutkulu ekiplerin yanı sıra; yenilikçi, teknoloji tabanlı ve ölçeklenebilir ürün ya da hizmet geliştirmiş ve girişimini büyütme hayali kuran şirketleri 1 Haziran’a kadar Albaraka Garaj Startup Hızlandırma Programı’na başvurmaya davet ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.