WhatsApp, kullanıcılarına kredi verebilmek için çalışmalarına başladı

Bugün ortaya çıkan yeni bilgilere göre ise WhatsApp, Hindistan'da yeni bir finansal alana adım atacak. Paylaşılan bilgilere göre WhatsApp, kullanıcılarına kredi verebilmek için çalışmalarına başladı.
WhatsApp, kullanıcılarına kredi verebilmek için çalışmalarına başladı

2017 yılının Nisan ayında dünyanın en popüler mesajlaşma yazılımı olan WhatsApp'ın kişiden kişiye para transferi işine el atacağını sizlere aktarmıştık. WhatsApp, yaklaşık 2 yıldır kişiden kişiye para transferi özelliğini Hindistan'da test ediyor. 

Bugün ortaya çıkan yeni bilgilere göre ise WhatsApp, Hindistan'da yeni bir finansal alana adım atacak. Paylaşılan bilgilere göre WhatsApp, kullanıcılarına kredi verebilmek için çalışmalarına başladı. Tıpkı kişiden kişiye para transferi özelliği gibi bu özellik de ilk etapta Hindistan'da kullanıma sunulacak.

WhatsApp, söz konusu kredi verme özelliğini kullanıcılarına sunmak için Hindistan'da bulunan bankalarla iş birliğine de gidecek. WhatsApp'ın sahibi olan Facebook'un Hindistan'daki yetkilisi olan Ajit Mohan'ın geçen ay paylaştığı bilgilere göre Hindistan'da WhatsApp'ın ödeme özelliğini kullanan 1 milyon kullanıcı bulunuyor.

WhatsApp'ın Hindistan'da 400 milyonu aşkın kullanıcıya sahip olduğu düşünüldüğünde şirketin Hindistan'da ödeme alanında önemli oyunculardan birine dönüşeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. WhatsApp'ın bu konuda dişli rakiplere sahip olduğunu da ekleyelim. Hindistan'da Paytm, PhonePe ve Google Tez gibi önemli oyuncular yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta WhatsApp'ın sahibi konumunda olan Facebook'un Hindistan merkezli Jio Platforms'a 5,7 milyar dolar yatırım yaptığını ve şirketin 9,99 hissesine sahip olduğunu sizlere aktarmıştık. Her iki adımdan da Hindistan'ın Facebook için oldukça önemli bir pazar olduğunu görebiliyoruz. Facebook'un ödeme alanındaki ve Hindistan özelindeki hamlelerini sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.