Market ve restoran ürünlerinin toptan satışına odaklanan Cheetah pivot yaparak 36 milyon dolar yatırım aldı

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre Cheetah, B serisi yatırım turunda 36 milyon dolarlık önemli bir yatırım aldı.
Market ve restoran ürünlerinin toptan satışına odaklanan Cheetah pivot yaparak 36 milyon dolar yatırım aldı

Market ve restoran ürünlerinin toptan satışına odaklanan online bir e-ticaret platformu olan Cheetah, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre Cheetah, B serisi yatırım turunda 36 milyon dolarlık önemli bir yatırım aldı.

2014 yılının Ağustos ayında Alon Har-Tal, Christopher Elliott ve Na'ama Moran tarafından San Francisco'da kurulan Cheetah'ın paylaştığı bilgilere göre söz konusu yatırım Eclipse Ventures liderliğinde gerçekleşti. 36 milyon dolarlık yatırıma Eclipse Ventures'ın haricinde ICONIQ Capital, Hanaco Ventures ve Floodgate Fund'ın katıldığını da ekleyelim.

36 milyon dolarlık yeni yatırımın Cheetah'ın 2014 yılından bu yana aldığı 4. yatırım olduğunu da belirtelim. Yeni yatırım ile birlikte şirketin aldığı toplam yatırım miktarı ise 67,7 milyon dolara ulaştı.

Soğuk hava zincirini bozmamak adına soğutma özellikli kamyonlar kullanan Cheetah, içecek, süt, et, kümes hayvanları, deniz ürünleri, taze ürünler, temizlik ürünleri, baharatlar ve atıştırmalıklara kadar pek çok ürünün satışını gerçekleştiriyor. Restoranlar ve küçük işletmeler siparişlerini Cheetah'ın mobil uygulaması aracılığı ile verebiliyor. Mobil uygulama ile verilen siparişler ertesi gün kullanıcılara ulaştırılıyor. 

İlk etapta B2B çalışma mantığına sahip olan Cheetah, sadece restoran ve küçük işletmeler için toptan satışa odaklanmıştı. Bu dönemde azalan iş hacmi ile pivot yapan girişim iş modeline B2C'yi de ekledi. Cheetah For Me isimli özellik sayesinde bireysel kullanıcıların da toptan fiyatına alışveriş yapmalarını sağladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.