Instagram'ın ilk 13 çalışanı şu anda ne yapıyor?

Instagram, girişim yolculuğuna 13 kişiyle başlamıştı. Şimdi eski çalışanlardan bazıları kendi şirketini kurarken, bazıları teknolji dünyasını geride bırakrak yazar ve sanatçı olarak hayatını devam ettiriyor.
Instagram'ın ilk 13 çalışanı şu anda ne yapıyor?

Instagram'ın kuruluşunun üzerinden tam 10 yıl geçti. 2012'de Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınan Instagram, o zamanlar sadece 13 çalışana sahipti. Son 10 yılda ise bir fotoğraf uygulamasından, Hikayeleri, Canlı yayınları, etiketleri ve alışveriş özellikleriyle tam bir sosyal mecraya dönüştü. Ekibin 13 kişiden yüzlerce çalışana kadar genişlediğini de belirtelim. 

Instagram, yoluna başarıyla devam ederken girişime emek veren ilk çalışanların şimdilerde ne yaptığını derledik. 

Maykel Loomans

View this post on Instagram

Hello Havana.

A post shared by Maykel Loomans (@miekd) on

Uygulama 2012'nin Nisan ayında Facebook tarafından satın alınmadan hemen önce ekibe katılan Loomans, Mart 2012'den Eylül 2014'e kadar Instagram'da çalıştı. Son olarak Ürün Tasarımcısı pozisyonuna getirilen Loomans, sonrasında Ürün Tasarımcısı olarak Facebook'a geçiş yaptı. Facebook'tan 2018 yılında ayrılan Loomans, şu anda güzellik girişimi Glossier'ın ürün ve Tasarım Direktörü. 

Dan Toffey

View this post on Instagram

July 18th, 2015

A post shared by Dan Toffey Every Day (@dailydantoffey) on

Instagram'ın 10. çalışanı olan Dan Toffey, bir topluluk inşa etmesi için işe alınmıştı. Mart 2012'den bu yana girişimde çalışan Toffey, şu anda Topluluk Laboratuvarı Direktörü olarak şirkette çalışmaya devam ediyor. Instagram'da çalışmak için geçmişte Washington DC'den San Francisco'ya taşınan Toffey, şu anda Instagram'ın kültürü nasıl şekillendirdiği ve kültür tarafından nasıl şekillendiğini araştırıyor. 

Ryan Gomba

Instagram'ın 9. çalışanı olan Gomba, ekibe fotoğraf aşkından ötürü katıldı. 2012'nin Mart ayında işe alınan Gomba, 2014 yılının haziran ayına kadar Ürün Mühendisi olarak çalıştı. Gomba şu anda finansal hizmetler yazılımı Even'ın kurucu ortağı. 

Bailey Richardson

Instagram'ın takip edilmesi için önerilen hesapların kürasyonuna katkıda bulunan Richardson, önerilere sanatçıları veya şefleri ekleyerek yalnızca ünlülerin öne çıkarılmasının önüne geçti. 2012'nin Şubat ayından 2014'ün Haziran ayına kadar şirkette çalışan Richardson, topluluk ekibinin bir üyesiydi. Şu anda New York merkezli topluluk yönetimi firması People & Company'de ortak olan Richardson, aynı zamanda bir yazar. Daha öce platformdaki olumsuz değişiklikler hakkında konuşan Bailey Richardson, 2018'de Instagram hesabını sildiğini duyurmuştu. 

Philip McAllister

Instagram'ın Android versiyonunu tasarlaması için 2012'nin Ocak ayında işe alınan McAllister, hala şirkette çalışıyor. Şu anda Mühendislik ekibinin Direktörü olan McAllister, New York'tan ekibi yönetmeye devam ediyor. 

Tim Van Damme

Instagram'ın Tasarım Lideri olarak işe alınan Van Damme 2012'nin Ocak ayından 2013'ün Temmuz ayına kadar Ürün Tasarımcısı olarak şirkette çalıştı. Instagram'dan ayrıldıktan sonra Van Damme'ın Dropbox'ta ürün tasarımcısı olarak çalıştığını belirtelim. Van Damme şu anda San Francisco merkezli tasarım firması Abstract'ta, Tasarım Yöneticisi olarak çalışıyor. 

Gregor Hochmuth

Aslında Gregor Hochmuth, Kevin Systrom'un ortaklık teklif ettiği ilk kişiydi. 2011'in Kasım ayında daha fazla filtre üretmesi için işe alınan Hochmuth, Şubat 2014'e kadar şirkette çalıştı. En son Mühendislik ve Ürün Müdürü pozisyonunda görev alan Hochmuth, şu anda kendini New York'ta bir sanatçı ve mühendis olarak konumlandırıyor. Hochmuth aynı zamanda Dreams isimli canlı TV uygulamasının kurucu ortağı. 

Amy Cole

Instagram'ın ilk iş geliştirme direktörü olan Cole, girişimin pencereleri olan bir ofise taşınmasına da yardımcı olmuştu. 2011 yılında ekibe katılan Cole, 2017'nin Haziran ayına kadar şirkette çalıştı. Son olarak Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgelerinden Sorumlu Marka Geliştirme Direktörü pozisyonuna getirildi. Cole, Instagram'dan ayrılmış olsa da Facebook'ta çalışmaya devam ediyor. Şu anda WhatsApp'ın Ürün Pazarlama Direktörü konumunda. 

Jessica Zollman

Ağustos 2011'de 5. çalışanı olarak işe alınan Zollman, Instagram topluluğunun büyümesine destek oldu. Instagram'dan Formspring'de çalışan Zollman, 2013 yılına kadar Instagram'da çalıştı. En son Topluluk Lideri Pozisyonunda görev alan Zollman, şu anda tam zamanlı olarak fotoğrafçılık yapıyor ve Los Angeles'ta yaşıyor. 

Shayne Sweeney

Instagram'ın ilk mühendisi olan Sweeney, Instagram uygulamasına kamera ekledi. Böylece kullanıcılar, Instagram uygulaması içinden fotoğraf çekmeye başladı. 2010'un kasım ayında işe alınan Sweeney hala şirkette mühendis olarak çalışıyor. Krieger ve Systrom'un geçtiğimiz yıllarda şirketten ayrıldığını düşünürsek, Sweeney'nin şirkette en uzun süre çalışan kişi olduğunu söyleyebiliriz. 

Joshua Riedel

View this post on Instagram

💛🐶

A post shared by Josh Riedel (@josh) on

Instagram'ın ilk çalışan olan Riedel, 2014 yılının Haziran ayına kadar şirkette kaldı. En son topluluk direktörü ünvanıyla şirketten ayrılan Riedel, teknoloji dünyasına da veda etti. Arizona Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Yaratıcı Yazarlık yüksek lisansı yapan Riedel, Portland'da yaşıyor ve şu anda bir roman üzerinde çalışıyor. 

Kevins Systrom ve Mike Krieger 

Kevin Systrom konum odaklı fotoğraf paylaşım uygulaması Burbn'ı 2010 yılının Mart ayında kurdu. Mike Krieger ise 2010 yılının Kasım ayında kurucu ortak olarak Systrom'a katıldı ve Burbn'ı Instagram'a dönüştürdü. Mike Krieger (CTO) ve Kevin Systrom (CEO) 'un şirketi 2018 yılında terk ettiğini hatırlatalım. İkili şu anda Covid-19'un yayılımını gösteren Rt.live isimli girişim üzerinde çalışıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.