Banabi'nin birinci yılında öne çıkan rakamları

Bir yıl içinde toplamda 5 milyon sipariş alan Banabi, 650 bin kullanıcıya ulaştı.
Banabi'nin birinci yılında öne çıkan rakamları

Nevzat Aydın bugün paylaştığı bir tweet ile online market servisi Banabi'nin ilk yılında ulaştığı rakamları takipçileriyle paylaştı. Tam bir sene önce Banabi üzerinden ilk siparişi aldıklarını hatırlatan Aydın, bir yıl içinde toplamda 5 milyon sipariş aldıklarını açıkladı. 

Nevzat Aydın'ın açıkladığı rakamlara göre şu anda 11 ilde faaliyet gösteren Banabi, 650 bin kullanıcıya ulaştı. Banabi'nin şu anda 30 milyon ürün ile kullanıcılarına bu olağanüstü şartlarda hizmet vermeye devam ettiğini belirtelim. Bir süredir rekabetin yüksek olduğu online market pazarında Banabi'nin bu yükselişi, gücünü Yemeksepeti'nin kullanıcı tabanından aldığını açıkça gösteriyor.

Nevzat Aydın, Aralık ayında paylaştığı bir tweet ile Banabi'nin 150 bini aşkın ürün sattığını açıklamıştı. Ulaşılan satış rakamında salgının ve karantina döneminin de etkili olduğunu söyleyebiliriz. 

Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın'ın bu dönemde Banabi ve Yemeksepeti olarak üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını söyleyerek aldıkları önlemleri detaylandıran açıklamalarda bulunduğunu da hatırlatalım. Yemeksepeti ve Banabi'deki temassız teslimat seçeneği, 50 yaş üzerine ücretsiz gönderim ve istihdamı devam ettirme Aydın'ın açıkladığı önlemler arasında yer almaktaydı. 

Salgınla birlikte online market pazarında talep artışı yaşanmaya devam ederken, Şok market gibi geleneksel marketlerin de pazarda yerini sağlamlaştırmak üzere adımlar attığını söylemekte fayda var. Online market pazarındaki büyümenin salgının da etkisiyle önümüzdeki dönemde ivme kazanacağını söylemek mümkün. 

Güncelleme: Bugün açıklanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte kullanıcılar servise ulaşmakta sorun yaşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.