Nevzat Aydın: Corona virüs ile mücadelede üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız

Yemeksepeti, dünyayı etkisi altına alan corona virüsüne karşı aldığı önlemleri her geçen gün artırıyor. Bu kapsamda hem çalışanlar hem de kullanıcıların sağlığını korumak için bir dizi önlemler aldı.
Nevzat Aydın: Corona virüs ile mücadelede üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız

Birçok insan corona virüsün sosyal etkileşimle yayılmasını azaltmak için evlerinde kalmayı tercih ediyor. Kullanıcıların ve çalışanların sağlığını korumak amacıyla bazı şirketler bir dizi önlemi hayata geçirmeye başladı. Burada daha önce Yemeksepeti ve Banabi platformlarının temassız teslimat seçeneği sunduklarını duyurmuştuk. Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın bu dönemde Banabi ve Yemeksepeti olarak üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını söyleyerek aldıkları önlemleri detaylandıran açıklamalarda bulundu. 

50 yaş üzerine ücretsiz gönderim

Aydın, "Bütün kullanıcıların market ihtiyaçlarını giderebilmek için yine 7/24 esasıyla çalışıyor, artan talebi iş arkadaşlarımızın olağanüstü gayretiyle karşılamaya çalışıyoruz" diyerek sürecin aslında zorlu geçtiğini anlattı. Alınan tedbirlerin yanı sıra Aydın, risk grubunda bulunan 50 yaş ve üzeri kullanıcılardan gönderim ücreti alınmadığını da vurguladı. Bunlara ek olarak 25 Mart'a kadar Yemeksepeti siparişleri “Cüzdan” ile ödendiği takdirde tutarın yüzde 10’u kadar Cüzdan bakiyesini kullanıcılarına iade ediyor olacak. 

İşe alımlara devam ediyor

Öncelikle şirket çalışanlarının bütün yurt dışı ve yurt içi seyahatleri iptal edildi. Tüm ofislerde hijyen için gerekli tüm önlemler en üst seviyede alındı. 16 Mart itibariyle merkez ofis ve bölge ofisleri kademeli olarak evden çalışma sistemine geçirildi. Ayrıca online sipariş sektörünün temelini oluşturan kuryelere gerekli tüm ekipmanlar; el dezenfektanları, maskeler ve eldivenler verildi. Bir taraftan Yemeksepeti'nde işe alımların durdurulmadığını söyleyen Aydın. "İşe alımlar için görüşmeleri online yöntemlerle yapıyor, işe başlama prosedürlerini de adaylarla tek tek güvenli iletişimle çözüyoruz" diye konuştu. 

Aydın, corona virüs ile mücadele kapsamında Yemeksepti olarak Sağlık Bakanlığı'na 1 milyon lira bağışladıklarını söyledi. Bunu Twitter hesabından şöyle duyurdu: "Yemeksepeti ailesi olarak Corona'ya karşı yürütülen bu savaşta, Sağlık Bakanlığımız bünyesinde çalışan doktor ve personelin ihtiyacı olan ekipmanın temininde kullanılmak üzere 1.000.000 TL bağışladığımızı duyuruyorum. Sonuna kadar yanınızdayız."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.