Alphabet'in drone ile teslimat servisi Wing, teslimat sayısını iki katına çıkardı

Drone kullanarak ürünlerinin teslimatını gerçekleştiren Wing, Corona virüs salgını sayesinde adlığı siparişleri iki katına çıkardı.
Alphabet'in drone ile teslimat servisi Wing, teslimat sayısını iki katına çıkardı

Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'in drone ile teslimat servisi olan Project Wing'den sizlere daha önce bahsetmiştik. Drone kullanarak kataloğundaki ürünlerin teslimatını gerçekleştiren Wing, Corona virüs salgını sayesinde aldığı siparişleri iki katına çıkardı.

Corona virüs salgını nedeniyle insanların evlerinde olduğu bu dönemde ABD ve Avustralya'daki siparişlerini iki katına çıkaran Wing, son iki haftada binin üzerinde teslimat gerçekleştirdi.

Ürün gönderimleri için lokal marketlerle çalışan Wing, şu an için sadece ABD'nin Virginia eyaleti, Finlandiya ve Avustralya'da hizmet veriyor. Wing'in oldukça kolay bir şekilde kullanılabildiğini de ekleyelim. Kullanıcıların tek yapması gereken Wing'in mobil uygulaması aracılığı ile istedikleri ürünleri sipariş vermeleri.

Siparişin verilmesinin ardından dakikalar içinde istedikleri ürünler kapılarına kadar geliyor. Wing servisinin bu kadar hızlı olmasının nedeni ise tabii ki dronelar. Wing'in kullandığı drone modellerinin saate 100 km hız yapabildiklerini de ekleyelim. Wing tarafından kullanılan drone modeli oldukça hızlı olsa da taşıma kapasitesi anlamında yetersiz bir performans sunuyor. Paylaşılan bilgilere göre drone modelinin taşıma kapasitesi sadece 1,3 kg

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.