Amazon, çalışanlarını kontrol etmek için Covid-19 test laboratuvarı oluşturuyor

Perakende devi Amazon, çalışanlarını düzenli olarak test etmek amacıyla Covid-19 test laboratuvarı oluşturduğunu açıkladı.
Amazon, çalışanlarını kontrol etmek için Covid-19 test laboratuvarı oluşturuyor

Perakende devi Amazon, çalışanlarını düzenli olarak test etmek amacıyla Covid-19 test laboratuvarı oluşturduğunu açıkladı. Amazon'un depolarının en az 64'ünde bazı çalışanların corona virüs testlerinin pozitif çıkması, şirketin böyle bir önlem almasına neden oldu.

Amazon, test kapasitesi eksikliğinin insanları güvende tutmayı ve ekonomiyi yeniden çalışır hale getirmeyi zorlaştırdığını söylüyor. Amazon, laboratuvarı oluşturmak için kendi uzmanlarını yeniden tahsis ediyor ve yakında teste başlamayı umuyor. Şirket, ilk laboratuvarını inşa etmek için ihtiyacı olan ekipmanı kurmaya başladıklarını ve kısa süre içinde müşterilerle birebir temas halinde olan çalışanlarının bazılarını test etmeye başlayacaklarını da belirtti.

Amazon pandemi boyunca hizmet vermeye devam ediyor ve birçok insanın evde kaldığı bu süreçte kişilerin ihtiyaçlarına ulaşmasını kolaylaştırıyor. Ancak şirket, bununla beraber yüz binlerce çalışanı ve teslimat sürücüsü de risk altında. Amazon, artan talebi karşılamak için ödemeleri artırma planı yaptı ve mart ayında 100 bin kişiyi daha işe alacağını açıkladı. Şirketin maske dağıtımı ile çalışanların ateş ölçümlerini yaptığını ve depolarını dezenfekte ettiğini belirtelim. Ama bu görünen o ki bu adımlar yeterli değil.

Amazon, yeni laboratuvarlar yardımıyla tüm çalışanlarını test etmek istese de bunun mümkün olmadığını da belirtiyor. Şirket, “İlgili zaman diliminde ne kadar ilerleyeceğimizden emin değiliz, ancak bunun denemeye değer bir çaba olduğunu düşünüyoruz” diyor.

Türkiye'de ise durum biraz daha farklı görünüyor. Henüz hiçbir şirket yerinde corona testine geçmedi. Gerekli dezenfeksiyon ve çalışanlar için ateş ölçümü yapıldığı paylaşınlar arasında. Buna rağmen iki büyük perakende şirketi online satışını kapattı bazı markalar ise depolarındaki ürünleri imha etti. Görünen o ki e-ticarette hız, fiyat ve kalite üçlemesine şimdi de dezenfeksiyon dahil oldu. Bill Gates'in açıklamalarına bakılırsa dezenfeksiyon konusu kalıcı da olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.