YouTube, yeni özelliği ile TikTok'a rakip olacak

Shorts adına sahip olacak olan YouTube'un yeni özelliği tıpkı TikTok'ta da olduğu gibi kısa videolar oluşturulmasına olanak sağlayacak.
YouTube, yeni özelliği ile TikTok'a rakip olacak

Günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri haline gelen TikTok'un 1,5 milyar indirilme sayısına ulaştığını sizlere daha önce aktarmıştık. TikTok'un kısa zaman içinde elde ettiği bu başarı diğer firmaların da pastadan pay almaya çalışmasına neden oluyor.

Bugün karşımıza çıkan haberlere göre dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından olan YouTube, TikTok platformuna rakip olacak yeni bir özellik geliştiriyor. Shorts adına sahip olacak olan YouTube'un yeni özelliği tıpkı TikTok'ta da olduğu gibi kısa videolar oluşturulmasına olanak sağlayacak. Shorts özelliğinin YouTube uygulamasının içinde yer alacağını da ekleyelim.

The Information tarafından paylaşılan habere göre YouTube çok önemli bir avantaja sahip. Bildiğiniz üzere TikTok videolarında pek çok şarkı kullanılıyor. YouTube'un en büyük avantajı ise YouTube Music servisinde yer alan geniş şarkı kataloğu.

Shorts'da içerik üreten kullanıcıların YouTube Music servisinde yer alan ve lisanlanmış olan geniş şarkı kataloğundan dilediklerini seçebilecekler. App Annie'nin paylaştığı bilgilere göre TikTok, geçtiğimiz 2 yıl içinde yüzde 125 oranında büyüdü.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere bu büyüme pazardaki tüm büyük oyuncuların da dikkatini çekiyor ve bu pazardan pay almak için hamleler yapmalarına neden oluyor. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz yılın Ekim ayında Yandex'in yeni uygulaması Sloy ile TikTok'a rakip olmaya hazırlandığını sizlere aktarmıştık. Şu an için YouTube'un Shorts isimli özelliği ile ilgili herhangi başka bir bilgi bulunmuyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.