Yandex, yeni uygulaması Sloy ile TikTok'a rakip oluyor

Şu an için Rusya Belarus ve Kazakistan bölgelerindeki kullanıcılara açık olan 2020'de Play Store'da da yerini alacak.
Yandex, yeni uygulaması Sloy  ile TikTok'a rakip oluyor

Rusya'nın arama motoru devi Yandex, Pazartesi günü moda ve stil odağında bir kısa video uygulaması yayına aldı. Yandex, Sloy ismindeki bu uygulama ile Çin merkezli TikTok'a rakip olmayı planlıyor. 

Rusçada katman anlamına gelen Sloy, dün App Store yerini almış olsa da şimdilik sadece Rusya Belarus ve Kazakistan bölgelerindeki kullanıcılara açık. 

Uygulamayı 2020 yılında Android platformunda da yayına almayı planlayan Yandex, Sloy'u önümüzdeki yıl Avrupa ve ABD'deki kullanıcıların da erişimine açacağını ifade etti. 

Aylık 500 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan TikTok'un ilk defa doğudan güçlü bir rakip ile karşı karşıya kalacağını söylemek mümkün. Yine de hali hazırda silikon vadisindeki güçlü şirketlerin ortaya çıkardığı rakip uygulamaların TikTok'un gücüne meydan okuyamadığını belirtelim.

Geçtiğimiz haftalarda TikTok'un rakibi Firework'ü satın almak üzere yaptığı görüşmelerle gündeme gelen Google'ın yanı sıra  Facebook'un da 2018 yılında TikTok benzeri Lasso uygulamasını hayata geçirdiğini hatırlatalım. Bu esnada ABD'deki genç kitleye ulaşarak bir süreliğine sosyal ağların yıldızına dönüşen Snap de TikTok'un rakipleri arasında yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.