TikTok, 1,5 milyar indirilme sayısına ulaştı

Günden güne daha popüler hale gelen TikTok, hem App Store hem de Google Play Store'dan gelen verilere göre toplam 1,5 milyar indirme sayısına ulaştı.
TikTok, 1,5 milyar indirilme sayısına ulaştı

Günden güne daha popüler hale gelen, ByteDance'in sahibi olduğu kısa video uygulaması TikTok, hem App Store hem de Google Play Store'dan gelen verilere göre toplam 1,5 milyar indirme sayısına ulaştı. SensorTower tarafından yayınlanan bir rapora göre, ByteDance'in kullanıcılarının neredeyse üçte biri Hindistan'da bulunuyor. 

Geçen yıla göre %6'lık artış

SensorTower, uygulamanın bu yıl 614 milyon kez indirildiğini, geçen yılın aynı dönemine göre indirmelerin yüzde 6 oranında daha fazla olduğunu söylüyor. Araştırma firması ayrıca video yapım uygulamasının geçtiğimiz yıl 655 milyon tekil indirmeye ulaştığını da belirtiyor. Bununla beraber TikTok'tan daha fazla indirilen uygulamalar da bulunuyor. WhatsApp 707,4 milyon kişi tarafından indirilirken ve Messenger'ın indirilme sayısını 636,2 milyon olarak açıklanıyor.

Sensor Tower'ın raporuna göz attığımızda, TikTok'un Facebook ve Instagram gibi uygulamaları da geride bıraktığını ve rekabette önemli bir noktada yer aldığını görebiliyoruz. 

Bu noktada TikTok'un dünya çapında çeşitli değişiklikler yaptığını da belirtelim. Şirket, sosyal ticaret özelliğini test ediyor ve bu özellikle birlikte bio içerisine URL eklemek mümkün oluyor. Geçen ay, Hindistan'da EduTok adlı bir e-eğitim programı başlattı ve AB ile ABD’deki siyasi reklamları yasakladı.

TikTok'un rakamlardaki başarısı rakiplerini de korkutuyor. Bu haftanın başlarında Facebook, Brezilya'da Instagram Hikayeler'de "Reels" adlı TikTok benzeri bir özelliği yayına aldı. Sosyal ağ TikTok'u birçok yönden geçmeye çalışıyor, ancak tüm kopyalamalara rağmen uygulamayı yenmenin bir yolunu bulamadı. Gelecekte neler olacağını ise hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.