Halka arz hazırlanan Bill.com, 100 milyon dolar elde etmeyi hedefliyor

Halka arz için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na verilen belgelere göre Palo Alto merkezli şirket, gerçekleştireceği halka arzdan 100 milyon dolar elde etmeyi hedefliyor.
Halka arz hazırlanan Bill.com, 100 milyon dolar elde etmeyi hedefliyor

Ödeme yazılımları geliştiren bir girişim olan Bill.com, kısa zaman sonra halka arz gerçekleştirmeyi planlıyor. Halka arz için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na verilen belgelere göre Palo Alto merkezli şirket, gerçekleştireceği halka arzdan 100 milyon dolar elde etmeyi hedefliyor.

2006 yılında René Lacerte tarafından kurulan Bill.com, bulut tabanlı ödeme çözümleri sunan bir platform olarak hizmet veriyor. Bill.com'un müşterileri arasında Gusto, Thumbtack ve Dialpad gibi önemli firmalar da yer alıyor. Crunchbase'in verilerine göre şirket bugüne kadar toplamda 347,1 milyon dolar yatırım aldı.

Son olarak geçtiğimiz Nisan ayında yatırım alan Bill.com, Franklin Templeton Investments liderliğinde 80 milyon dolar yatırım alarak unicorn olmayı başarmıştı. Bill.com'un diğer yatırımcıları arasında ise Temasek Holdings, DCM Ventures, MasterCard, Fidelity, Silicon Valley Bank ve Bank of America da bulunuyor.

Bill.com tarafından paylaşılan bilgilere göre 3 milyonu aşkın kullanıcı platform aracılığı ile ödeme yapıyor veya ödeme alıyor. 2019 yılının 3. çeyreğinde 35,2 milyon dolar gelir elde ettiğini paylaşan Bill.com, 2018 yılının 3. çeyreği ile kıyaslandığında gelirlerini yüzde 57 oranında artırmayı da başardı. Karşılaştırmak gerekirse şirket bir önceki yılın 3. çeyreğinde 22,4 milyon dolar gelir elde etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.