".org" uzantısına sahip domain'ler Ethos Capital'a satıldı

Ethos Capital, ".org" uzantısına sahip domain'leri Internet Society'den satın aldı.

Ethos Capital, ".org" uzantısına sahip domain'leri Internet Society'den satın aldı. Bu satın alma, Internet Society'nin .org alan adının geleceği hakkında endişelenmek yerine büyük bir bağış almasına olanak sağlıyor diyebiliriz. Zira Internet Society, kar amacı gütmeyen bir şirket olarak faaliyet gösteriyor. Public Interest Registry, 2018'de 101 milyon dolar gelir elde etti ve İnternet Society'ye yaklaşık 50 milyon dolar katkıda bulundu. 2017 yılında ise ISOC'ye 74 milyon dolar katkıda bulundu.

ICANN, .org üzerindeki tüm fiyat kontrollerini kaldırarak bu anlaşmayı çok daha değerli hale getirdi. Internet Society fiyatları yükseltmek istememiş olsa da Ethos Capital'ın özel sermaye şirketi olduğunu düşündüğümüzde kaydın değerini maksimize etmeye çalışacağını da öngörebiliriz.

Internet Society, anlaşmayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Bu haber, hem Internet Society hem de PIR için muazzam faydalara sahip. Bu satış Internet Society'nin şu ankinden daha istikrarlı, çeşitlendirilmiş ve sürdürülebilir finansal kaynaklarla geleceğini güvence altına almasına yardımcı olacak, kuruluşun uzun vadede plan yapmasına ve daha geniş bir ölçekte herkes için bir internet vizyonunu ilerletmesine olanak sağlayacak. 

Ancak, Ethos Capital’ın hedeflerinin Internet Society'den daha farklı olduğu açık. VeriSign tarafından yayınlanan son rapor bizlere .org kapsamında aktif olan 10 milyon alan olduğunu söylüyor. Konuyla ilgili olarak Public Interest Registry'nin CEO'su Jon Nevett, .org uzantısının herkese açık olduğunu ve kuruluşlara, derneklere, kulüplere, işletmelere ve bireylere hayata fikir vermek için küresel bir platform sağladığını söylüyor.

30 yıldan fazla bir süredir .org'un, çeşitli toplulukların güvenilir bir online kimlik oluşturabileceği ve fikirlerini özgürce paylaşabileceği açık ve güvenli bir ortam inşa ettiğini sözlerine ekliyor. PIR tarafından yayınlanan açık bir mektupta, alan adedinin fiyatını artırma niyetinin olmadığı söylendi. Ancak eğer oran gelecekte artarsa, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve düşük alan fiyatlarına dayanan diğer kuruluşlar için bu bir sorun teşkil edebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.