#evdekal'an tasarımcı ve tasarımcı adayları için ücretsiz programlar ve dersler

Tasarımcıların ve tasarımcı adaylarının salgın sürecinde kullanabileceği ücretsiz programlar ve ilham verici online dersler sizlerle.
#evdekal'an tasarımcı ve tasarımcı adayları için ücretsiz programlar ve dersler

Pek çok şirket, COVİD-19 sürecinde tasarımcılara destek olmak için programlarını ücretsiz kullanıma açtı. Ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz programlara göz atın.  

Adobe CC iki ay ücretsiz 

Hali hazırda Adobe Creative Cloud abonesiyseniz, Adobe CC'yi iki aylığına ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. İşlerin durağanlaştığı COVİD-19 sürecinde pek çok görsel sanatçı ve tasarımcı bu kampanyadan yararlanarak giderlerini dengeleyebilir. 

Öğrenciler ve öğretmenler için Adobe CC

Adobe sanatçıları ve tasarımcıları desteklemenin yanı sıra COVİD-19 süresince öğrencilere ve öğretmenlere hizmetlerini ücretsiz olarak sunuyor. Böylece öğrenciler ve öğretmenler, derslerini tamamlarken mali yüklerini azaltabiliyor. Ancak bu kampanyadan faydalanabilmek için Adobe eğitim müşterisi olan bir okul ya da üniversiteye gitmeniz şart. Öğrencilerine geçici erişim vermek isteyen okullardaki IT Yöneticilerinin ise bu formu doldurarak Adobe'ye göndermesi gerekiyor.

Serif'ten ücretsiz Affinity uygulamaları

Serif yakın zamanda yayınladığı bir blog gönderisi ile  COVİD-19 döneminde yaratıcı toplulukları desteklemek için Affinity Designer, Affinity Publisher ve Affinity Photo ürünlerine 90 günlük ücretsiz erişim imkanı tanıdığını açıkladı. Üstelik bu dönemde uygulamaları satın almaya karar verenler, ürünleri yarı fiyatına satın alabilecek. Ek olarak Serif'in salgının yagınlaştığı dönemde 100 yaratıcıya iş imkanı sunduğunu belirtelim. 

Ücretsiz ftrack Review

Ekiplerin kullanması için üretilen görsel değerlendirme ve onay platformu ftrack Review önümüzdeki bir kaç ay için ücretsiz erişime açıldı. Genellikle içerik üreticilerinin tercih ettiği platform, 31 Mayıs 2020 tarihine kadar ücretsiz. 

İlham Verici Ücretsiz Sanat Dersleri

Eğer salgın sürecinde resim çizmek gibi yeni bir yetenek geliştirmeyi hedefliyorsanız, sanatçıların açtığı online kursları inceleyebilirsiniz. 

Aaron Blaise'den ücretsiz sanat dersleri 

Geçmişte Disney'de çalışan efsanevi çizer Aaron Blaise, birçok eğitimini ücretsiz veya ciddi anlamda indirimli fiyatlarla sunuyor. Genellikle evde eğitim gören gençleri hedefleyen Blaise'den yetişkinlerin de yeni teknikler öğrenmesi mümkün. 

#DrawWithRob

#DrawWithRob hashtagini kullanan Illustrator Rob Bidduph, her Salı ve Perşembe sabahı saat 10'da (GMT) çocuklar için çekiliş videoları paylaşıyor. Yarışmaya katılmasanız bile,  yarışma için paylaşılan gönderilere göz atmanızı tavsiye ederiz. Bu can sıkıcı günlerde, çocukların paylaştığı resimler içinizi açacak. 

Karantina Sanat Kulübü 

View this post on Instagram

BLIND CONTOUR PORTRAIT A few weeks ago, here at Quarantine Art Club, we chose an object in our house and we made a contour drawing of it. I drew my shoe. In a nutshell, a contour drawing is one that uses only lines, not color or shading. If you’d like to read more about it, you can scroll back to Assignment #4 on March 18th. Today, we’re going to make a BLIND contour drawing. That means we’ll be drawing very slowly and we won’t be looking at our paper while we draw AT ALL. It’s hard! But it’s a good exercise in looking closely at your subject which, in this case, will be a person. We’ll be making a portrait. For this assignment you’ll need a pen or pencil, a piece of paper, and a person to draw. This can be someone in your home or someone far away. Give someone you miss a call on FaceTime, perhaps, and ask them if you can draw their portrait. Tell them to draw yours at the same time. That’s what I did. Swipe (and keep swiping) to watch a video tutorial featuring me and a friend that I miss. The most important thing here is to look closely but don’t try to get it right. It’s not even possible. Forget everything you know about drawing a human face. Be surprised and laugh at yourself and your ridiculous, wonderful, terrible portrait. When you’re done, write your subject’s name somewhere on your drawing and, if you’d like to share it, tag it #qacblindcontour
#quarantineartclub P.S. As always, this is on my website at the link in my profile and this time it features a slightly longer video that may be easier to watch. It’s in my stories too.

A post shared by Carson (@carsonellis) on

Ödüllü Çocuk kitapları çizeri Carson Ellis, hem yetişkinler hem de çocuklar için Karantina Sanat Kulübü'nü ( Quarantine Art Club) kurdu. Videolarda takipçilerine görevler veren Ellis, çizimin her bir adımını da detaylı olarak anlatıyor. 

Noel Fielding ile Sanat Kulübü 

İngiliz TV sunucusu Noel Fielding, tıpkı Carson Ellis gibi online bir sanat klubü kurdu. Twitter üzerinden erişebildiğini bu sanat klubünün kapıları herkese açık. Her yaştan katılımcılar, eserlerini @noelfielding11'i mentionlayarak ya da #noelsartclub kullanarak Fielding'e iletebiliyor. 

Mo Willems ile Öğlen Doodle'ları 

Yazar Mo Willems, her gün öğlen saat 13.00'de (EST) Twitter hesabında canlı yayın açarak Doodlelar çiziyor. Canlı yayını kaçıranlar için daha sonrasında bu yayınlar YouTube'da yayınlayan sanatçı, aynı zamanda çizdiğiniz doodle'ları da bekliyor. Siz de çizimlerinizi #MoLunchDoodles hashtagiyle paylaşabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.