Dijital olarak takip edebileceğiniz 17 konser, tiyatro ve sanatsal etkinlik platformu

Etkinliklerin bazıları canlı olarak yayınlanırken, bazı kurumlar ise arşivlerini izleyicilerin ilgisine sunuyor.
Dijital olarak takip edebileceğiniz 17 konser, tiyatro ve sanatsal etkinlik platformu

Ülkemizde salgının baş gösterdiği dönemde ünlülerin canlı yayında konserler vermeye başladığını sizlere aktarmıştık. Tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgını, canlı yayın etkinliklerinde de artış yaşanmasına yol açtı. Bu dönemde faydalanabileceğiniz YouTube canlı yayınları, etkinlik ve konser platformları sizlerle. 

 

Etkinlik Platformları 

 

Social Distancing Festival  

Social Distancing Festival, operadan dansa, tiyatrodan drag performanslarına kadar çok geniş bir skalada canlı yayınlanan etkinliklere ulaşmanızı sağlıyor.Platformda  sanat performansları ve okumalara da yer veriliyor. Takvimde mart ortasında 2-3 etkinliğin yer aldığı görülürken, gün başına düşen etkinlik sayısı şu anda 20'ye yaklaşmış durumda.

 

My Open Stage

My Open Stage üzerinden etkinlikleri canlı olarak izleyebilmenin yanı sıra ustalık dersleri de alabiliyorsunuz. Bazı etkinlikler ve dersler 5 TL gibi uygun bir ücretle kullanıcılara sunulurken, operadan tiyatroya, baleden konserlere pek çok etkinlik ücretsiz.  

 

İBB - #SosyalMisafir Etkinlikleri 

Periscope'dan canlı yayın yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, müzisyenleri yayına konuk alırken, spor faaliyetleriyle de vatandaşlara destek olmaya gayret ediyor. Her gün yayına konuk olacak sanatçıları ve ayın saatlerini  IBBTV Twitter hesabı üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

Live Music Archive 

Internet Archive'da platformunda yer alan Live Music Archive, 220 binden fazla adet canlı müzik ve konser yayınına ev sahipliği yapıyor. Genellikle yerel sanatçıların performanslarını ve ABD'deki konser evlerinin arşivlerini bulabileceğiniz bu devasa arşiv, iyi vakit geçirmenizi sağlayabilir. 

 

Film, Belgesel ve Tiyatro

 

Beckett by Brook

Théâtre des Bouffes du Nord'un vimeo kanalı üzerinden Samuel Beckett'in yazdığı, Peter Brook ve Marie-Hélène Estienne yönettiği Beckett by Brook oyununu izleyebiliyorsunuz. 

 

Filmmor

Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 18 yıllık programından -üreticilerinin katkısıyla- derlediği filmleri, her gün 1 tane olmak üzere platfromunda yayınlıyor. Her gün 16.00’da yayınlanan Filmler, 24 saat online olarak yayında tutuluyor. Program duyurularını Filmmor sosyal medya hesaplarından takip etmek mümkün.  

 

IDFA Documentaries 

International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA), sitesinde festivale konuk olmuş belgeselleri ücretsiz olarak kullanıcılara açıyor. Şu anda festivalin sitesi üzerinden ücretsiz olarak 308 belgesele erişebildiğinizi ekleyelim.

 

Show Must Go Online: Canlı Shakespeare Okumaları

Haftalık olarak YouTube'da canlı yayınlanan Shakespeare okumaları, başta İngiltere olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde profesyonel seslendirme sanatçıları ve oyuncular eşliğinde gerçekleşiyor. Siz de bu okumaların bir parçası olmak isteseniz, Rob Myles'ın sitesinden projeye başvurabilirsiniz. Dilerseniz, projeye Patreon'dan destek olabileceğinizi de belirtelim. 

 

Kadro Pa 

27 Mart Tiyatro Günü'ne özel olarak tiyatro topluluğu Kadro Pa, Macbeth Mutfakta isimli oyunu YouTube'dan canlı olarak yayınlayacak. Shakespeare’in ‘Macbeth’inden uyarlanmış tek kişilik bir obje tiyatrosu örneği sunan oyunda "Macbeth" hikayesi mutfakta geçiyor.  

 

Kumbaracı 50 - Kapı Açık Kalmış

Kumbaracı50 tiyatro topluluğu, Altıdan sonra Tiyatro kanalında her gün canlı yayın yapıyor. Kanal üzerinden isterseniz geçmiş performansları izleyebileceğiniz gibi canlı yayınları da takip edebilirsiniz. 

 

Klasik Müzik Konserleri ve Operalar

Gülsin Onay Konseri 

Dünyaca tanınan piyanistimiz Gülsin Onay, her Pazar günü saat 19:00'da Twitter, 20:00'de Facebook ve 21:00'de  Instagram üzerinden canlı konserler veriyor. Sanatçını twitter hesabı üzerinden konser duyurularını takip edebilirsiniz. 

 

Viyana Devlet Operası Konserleri

Viyana Devlet Operası'nın Live at Home platformu, abonelerine operanın tüm video arşivini açarken, operaları canlı yayında izleyebilme imkanı sunan bir platform. 30 günlük ücretsiz deneme sürümü bulunan platformun, abonelik ücreti ise aylık 16.90 euro.

 

Berlin Filarmoni Orkestrası Konserleri 

Berlin Filarmoni Orkestrası, Dijital Konser platformundan canlı konserleri 31 Mart'a kadar ücretsiz olarak izleyebilirsiniz. Bunun için platformda verilen kodu kullanmanız yeterli. 

 

Metropolitan Operası Konserleri 

Metropolitan Operası sitesi üzerinden her gün performansları canlı olarak izleyebiliyorsunuz, performanslar 24 saat boyunca yayında kalıyor. Böylece Metropolitan Operası'nın 14 yıllık arşivi de izleyicilerle buluşmuş oluyor. 

 

Vancouver Symphony

Vancouver Symphony'nin sitesinden BeethovenFest'in son konserine erişebiliyorsunuz. Salgın sebebiyle 15 Mart'ta seyircisiz gerçekleşen konserin, şefi Otto Tausk piyanoda ise Saleem Ashkar var. Beethoven'ın No. 4 Piano konçertosu ve No. 6 “Pastorale” senfonisi sizleri bekliyor. 

Royal Opera House: London

Vancouver Symphony'nin aksine Royal Opera House: London #FromOurHouseToYourHouse kampanyasıyla, YouTube üzerinden canlı yayında konserler veriyor. İlerleyen süreçte kanalda ücretsiz opera ve bale performanslarının sergilenmesi de planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.