Kan testlerinden hastalık teşhisi yapan girişim: Karius

ABD merkezli bir girişim olarak karşımıza çıkan Karius, yaptığı kan testleri sonucunda hastalıkları tespit edebiliyor.
Kan testlerinden hastalık teşhisi yapan girişim: Karius

Girişimlerin odaklandığı en önemli alanlardan biri olan sağlık teknolojileri ile ilgili yeni çözümler karşımıza çıkmaya devam ediyor. ABD merkezli bir girişim olarak karşımıza çıkan Karius, yaptığı kan testleri sonucunda hastalıkları tespit edebiliyor.

Geçtiğimiz günlerde önemli bir yatırım haberi ile de karşımıza çıkan Karius, 165 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu. SoftBank'ın Vision Fund 2'si liderliğinde 165 milyon dolarlık önemli bir yatırım alan Karius'un yatırım turuna General Catalyst, HBM, Khosla Ventures ve LightSpeed Venture Partners'ın katıldığını da ekleyelim. Şirketin değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse 2017 yılını Ağustos ayında 59 milyon dolarlık bir seri A yatırımı alan Karius, 2018 yılının Kasım ayında ise 25 milyon dolarlık bir yatırım almıştı. Paylaşılan bilgilere göre söz konusu yatırımın daha fazla hastaneye ulaşmak için kullanılacağını da ekleyelim.

Hastaneler ile çalışan Karius girişimi, test başına hastanelerden 2 bin dolar talep ediyor. Karius CEO'su ve kurucu ortağı Mickey Kertesz'in paylaştığı bilgilere göre yapılan testlerde 1400'den fazla mikrop inceleniyor. Karius girişiminin en önemli avantajının hızı olduğunu da ekleyelim.

Rakiplerinin testleri günler veya haftalar sürerken Karius, 24 saat içinde sonuçları hastanelere teslim ediyor. Şirketin paylaştığı bilgilere göre Karius, bugüne kadar toplamda 100 hastane tarafından da kullanıldı. Hastanelere hem paradan hem de zamandan tasarruf sağlayan Karius girişimi, hastalıkların erken teşhis edilmesine de olanak sağlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.