Deepfake yöntemi ile kendi GIF'inizi oluşturabileceğiniz uygulama: Familiar

Familiar, kendi yüzünüzü herhangi bir GIF'te bulunan yüze entegre etmenizi sağlıyor.
Deepfake yöntemi ile kendi GIF'inizi oluşturabileceğiniz uygulama: Familiar

Daha önce deepfake'in ne olduğuyla ve teknoloji dünyasında ne kadar hızlı yayıldığıyla ilgili detaylı bilgiler içeren bir yazıyı sizlerle paylaşmıştık. Bahsi geçen yazıda özellikle o dönemde yayında olan, ancak şu anda kullanıma kapalı haldeki DeepNude adlı uygulamadan bahsetmiştik. Zira uygulama, özellikle kadınların normal fotoğraflarını çıplak hale getiriyordu ve bu yüzden olumsuz tepkilerle karşılaşmıştı. 

Familiar nedir?

Her ne kadar deepfake yöntemi korkutucu olsa da dozunda kullanıldığında keyifli içeriklerin ortaya çıkmasına da neden oluyor. Bu kapsamda ortaya çıkan bir uygulama olan Familiar'dan bahsedelim. Familiar, kendi yüzünüzü herhangi bir GIF'te bulunan yüze entegre etmenizi sağlıyor. Uygulamanın tamamen eğlence amaçlı ortaya çıkarıldığını da belirtelim.

Hem App Store'dan hem de Google Play Store'dan ücretsiz olarak indirebileceğiniz Familiar'ı kullanmak için öncelikle platforma e-posta adresiniz ve belirlediğiniz şifre ile üye olmanız gerekiyor. Akabinde kameraya ve galeriye erişim gibi gerekli izinleri sağladıktan sonra uygulamayı direkt olarak kullanabiliyorsunuz. Dilerseniz kameradan anlık olarak çektiğiniz, dilerseniz halihazırda galerinizde bulunan yüzünüzün bir fotoğrafını Familiar'a ekliyorsunuz. Daha sonra altta bulunan bölümden dilediğiniz GIF'i seçerek kendi yüzünüzü o GIF'e ekleyebiliyorsunuz. Sonuçta komik ve eğlenceli GIF'lerde kendi yüzünüz yer alıyor. 

Altta da Familiar ile yaptığım GIF örneğini görebilirsiniz.

Platformun hayvan GIF'lerinde çok işe yaramadığını söyleyebilirim. Zira kendi yüzümü kedili bir GIF'e entegre etmeye çalıştığımda başarılı olamadım. Ancak Familiar diğer GIF'lerde oldukça başarılı. 

Platformda premium üyelikler de mevcut. Platformu reklamsız kullanmak ve watermark olamayan GIF'ler üretmek istiyorsanız Silver Üyelik için aylık 6,49 TL ya da Gold üyelik için 19,99 TL ödeyebiliyorsunuz. Gold üyelikte dönüştürme süreci daha hızlı gerçekleşiyor ve çoklu GIF'ler oluşturabiliyorsunuz. Ancak bana kalırsa uygulama ücretsiz olarak da yeterli. 

Familiar'ı iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.