Apple'ın ikinci finansal çeyrek gelir tahmini Corona nedeniyle tutmayacak

Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, Corona virüs salgını nedeniyle Mart çeyreği için tahmin edilenden daha az gelir elde edecek.
Apple'ın ikinci finansal çeyrek gelir tahmini Corona nedeniyle tutmayacak

Corona virüs salgını nedeniyle 2020 yılında çıkacak iPhone modellerini gecikebileceğini sizlere geçtiğimiz haftalarda aktarmıştık. Ocak ayında ise yılın ikinci finansal çeyreği ile ilgili tahminlerde de bulunan Apple, ikinci çeyrekte 63 ila 67 milyar dolar arasında bir gelir beklediğini açıklamıştı

Yapılan tahminin 4 milyar dolarlık aralığının normalden daha geniş tutulduğunu da belirten Apple, bu durumun Çin'de yaşanan salgın nedeni ile olduğunu da paylaşmıştı. Bugün Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, Corona virüs salgını nedeniyle Mart çeyreği için tahmin edilenden daha az gelir elde edecek. Kısacası Apple, yılın ikinci çeyreğinde 63 milyar doların altında gelir elde edecek.

Bu durumun nedeni ise hem iPhone hem de diğer Apple donanım ürünlerinin salgının başladığı Çin'de üretiliyor olması. Salgın nedeniyle üretimin aksaması Apple'ın finansal çeyrekte elde edeceği gelirin otomatik olarak düşmesine de neden oluyor.

Özellikle iPhone tedariğinin kısıtlanması şirketin gelirlerini olumsuz etkileyecek. Tüm büyük teknoloji firmalarını olumsuz etkileyen Corona virüs salgını, şu an için en çok Apple'ı etkilemiş gibi görünüyor. Uygun fiyatlı iPhone SE 2 modelinin Mart ayında tanıtılmasının beklendiğini de hatırlatalım. Corona virüs salgını şiddetini artırarak devam ederken bu modelin karşımıza çıkması da gecikebilir. 

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz günlerde Mobil Dünya Kongresi'nin (MWC 2020) Corona virüs salgını nedeniyle resmen iptal edildiğini sizlere atarmıştık. Şu an için 73 binin üzerinde vaka olduğunu ve 1873 kişinin Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.