Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020) resmen iptal oldu!

Mobil Dünya Kongresi'ni düzenleyen GSMA'in CEO'su konumunda olan John Hoffman'ın paylaştığı bilgilere göre 24 - 27 Şubat tarihleri arasında Barcelona'da düzenlenmesi beklenen Mobil Dünya Kongresi 2020, resmen iptal edildi.
Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020) resmen iptal oldu!

Her yıl Webrazzi olarak yerinden takip ettiğimiz ve dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olan Mobil Dünya Kongresi (MWC) Corona virüsüne yenik düştü. Çin'de yaşanan salgın nedeniyle uzun zamandır Mobil Dünya Kongresi'nin iptal edilebileceği konuşuluyordu.

Pek çok önemli teknoloji ve telekom firması yaşanan salgın nedeniyle Mobil Dünya Kongresi'ne katılmayacaklarını da açıkladı. Hatırlatmak gerekirse bu firmalar arasında Nvidia, Intel, Vivo, Sony, Amazon, AT&T, Ericsson, Facebook, Mediatek, TCL, ZTE ve LG gibi oldukça önemli firmalar yer alıyor.

Mobil Dünya Kongresi'ni düzenleyen GSMA'in CEO'su konumunda olan John Hoffman'ın paylaştığı bilgilere göre 24 - 27 Şubat tarihleri arasında Barcelona'da düzenlenmesi beklenen Mobil Dünya Kongresi 2020, resmen iptal edildi. GSMA yönetim kuruldu yer alan Turkcell CEO'su Murat Erkan bugün düzenlenen bir toplantıda GSMA yönetimi ile bu konuyu sık sık görüştüklerini ve kısa zaman içinde bir açıklama yapılacağını paylaşmıştı.

Beklenen oldu ve fuarın başlamasına 2 haftadan az bir süre kala Mobil Dünya Kongresi 2020 resmen iptal edildi. GSMA daha önce konu ile ilgili bir açıklama yaparak güvenlik önlemlerini artırdığını da duyurmuştu. Fakat salgının artarak devam etmesi yönetimin böyle bir karar almasına neden oldu gibi görünüyor.

Hatırlatmak gerekirse Corona virüsünün yayılımını ve etkilerini dünya genelinde takip edebileceğiniz bir haritayı geçtiğimiz haftalarda sizlerle paylaşmıştık. Paylaşılan bilgilere göre şu an için 45 binin üzerinde vaka bulunuyor. Corona virüsü nedeniyle 1000'i aşkın insanın hayatını kaybettiğini de paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.