WhatsApp, 2 milyar kullanıcıya ulaştı

İki yıl içinde kullanıcı tabanına 500 milyon kullanıcı ekleyen WhatsApp, işletme araçlarıyla güçleniyor.
WhatsApp, 2 milyar kullanıcıya ulaştı

We Are Social 2020 Digital raporuna göre dünya çapında en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 2 milyar kullanıcıya ulaştı. İki yıl önce 1.5 milyar kullanıcıya ulaştığını açıklayan uygulama iki yıl içinde kullanıcı tabanına 500 milyon kullanıcı eklemiş oldu. 

Geçtiğimiz günlerde dördüncü çeyrek kazanç raporunu açıklayan Facebook, raporda 2.26 milyar kullanıcının her gün Facebook, Messenger, Instagram veya WhatsApp uygulamalarından birine giriş yaptığını duyurmuştu. Aylık toplam 2.89 milyar kullanıcıya sahip olan Facebook'un uygulama ailesi, yıldan yıla yüzde 9 büyüme kaydetti. 

Bundan 11 yıl önce kurulan ve Facebook'a 6 yıl önce 19 milyar dolara satılan WhatsApp, sonunda Facebook'a yaptığı yatırımın karşılığını veriyor. Yakın zamanda WhatsApp reklam modelleri konusunda geri adım atan Facebook, WhatsApp işletme araçlarına odaklanacağını açıkladı. 

2018'in Ocak ayında KOBİ'ler için ücretsiz Android uygulaması WhatsApp Business’ı piyasaya süren şirket, Ocak 2019'da da masaüstü ve web sürümünü yayına aldı. Aynı dönemde şirket, 5 milyon işletme müşterisine ulaştığını da açıklamıştı. 

2019 Mart'ında WhatsApp Bussiness'ın iOS sürümünü yayınlayan şirket, günümüzde KOBİ'ler ve tanınmış işletmeler tarafından da yaygın bir şekilde kullanılıyor. Bu anlamda WhatsApp Bussines'ın müşteri deneyimini iyileştirme ve pazarlama faaliyetleri için Renault'dan Hepsiburada'ya kadar pek çok işletmenin tercihi olduğunu söyleyebiliriz. 

Tam da bu nedenle Webrazzi E-Ticaret 2020'de, farklı sektörlerden konuşmacıların katılımıyla ve başarılı örnekleri ile WhatsApp Business'ı konuşacağız. Moderatörlüğünü Facebook'un Agency Partner'ı Serkan Tavşanoğlu'nun üstleneceği "WhatsApp: Where Conversation Delivers" panelinde, Renault Pazarlama İletişim Müdürü Özlem Kılıçkaya, Sefamerve'nin kurucusu Metin Okur ve The Coca-Cola Company'nin TCCA BU Senior Content Excellence Manager'ı Nazlı Tüzünerpanelist olarak yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.