WhatsApp Business, masaüstü ve web sürümünü yayına aldı

WhatsApp Business, masaüstü ve web sürümünü yayına aldı

Geçtiğimiz yıl küçük işletmelerin kullanımı için yayına alınan WhatsApp Business, bugün 5 milyon işletme müşterisine ulaştığını açıkladı. Bununla beraber kendini geliştirmeye devam eden uygulama artık masaüstü ve webde de kullanılabilecek. WhatsApp Business’ın mobil versiyonunda bulunan birçok özelliğe masaüstü ve webden de erişilebilecek.

Masaüstü ve web sürümünde sohbetleri organize etme ve filtreleme, müşteri sorularına hızlıca cevap verme gibi özellikler de mevcut. Bilmeyenler için Hızlı Cevaplar özelliğinin işletmelerin düzenli olarak sorulan sorulara önceden yazılmış cevaplar vermesini sağladığını söyleyelim.

Aynı özellik bundan bir kaç yıl önce Facebook’ta Kaydedilen Mesajlar adı altında yayına alınmıştı. Böylece Facebook Sayfalarına sıkça gelen sorular önceden hazırlanmış yanıtlar ile cevaplanabiliyordu. Facebook’taki özelliğin Otomatik Yanıtlar ismiyle daha da geniş bir hizmet vermeye başladığını da ekleyelim.

WhatsApp Business’da, klavyenizdeki "/" butonuna basarak hızlı cevapları tetikleyebiliyorsunuz. Hızlı Cevaplar’ın yanı sıra WhatsApp Business’ta iletişim sürecini hızlandıran bir çok özellik bulunuyor. Müşteriler ticari hesaba puan verdiğinde tetiklenen otomatik karşılama mesajları veya yeni sorulara hemen cevap veremeyeceğiniz zamanlar için planlayabileceğini "uzakta" mesajları bunlardan birkaçı.

Web ve masaüstü sürümünde yerini alacak olan diğer iki özellik ise etiketler ve sohbet listesi filtreleri. Etiketler, kontaklarınızı organize etmenize yardımcı olurken, filtreler sohbet listelerini okunmayan mesajlar, gruplar veya yayın listeleri gibi kategorilere göre filtrelemenizi sağlıyor. Tıpkı Hızlı Cevaplar gibi bu özelliklerin de daha önce mobilde sadece mobilde bulunduğunu belirtelim.

WhatsApp, Business'ın bu yeni masaüstü ve web sürümüyle birlikte, işletmelerin tüm süreci bilgisayarları üzerinden yönetebilmesini amaçlıyor. Böylece hali hazırda operasyonel işlerinin büyük bir kısmını bilgisayar üzerinden gerçekleştiren işletmelerin, müşteri iletişimini mobilde sürdürmekte çektiği zorluğun da önüne geçiriliyor. Kullanmak isteyenler için WhatsApp Business’ın masaüstü ve web versiyonuna bugünden itibaren yayında olduğunu söylemekte fayda var.

Görsel Kaynak: Techradar

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.