Microsoft Office ürünlerini artık App Store'da bulmak mümkün

Teknoloji devi Apple, Microsoft Office ürünlerini nihayet App Store'da yayınladı.
Microsoft Office ürünlerini artık App Store'da bulmak mümkün

Apple, Microsoft Office ürünlerini nihayet App Store'da yayınladı. Yayınlanan pakette Word, Excel, PowerPoint, Outlook ve OneNote ürünleri yer alıyor.

Apple'ın dünya çapındaki geliştirici ilişkileri üst düzey direktörü Shaan Pruden, şirket geçtiğimiz yıl App Store'u elden geçirdiğinde, Microsoft Office ile Apple'ı bir araya getirme fikriyle birkaç uygulamayı bir abonelik paketine aktarabileceğini söylemişti. Ancak ortaklıkla ilgili yaşanan sorunlardan dolayı bu fikir bir süre için rafa kaldırılmıştı. Pruden, Microsoft'la çalışmalarına özel olarak getirdikleri özelliklerden birinin Office 365'i Mac App Store'a getirmek için ihtiyaç duydukları şeyin paketlere abone olma özelliği olduğunu söyledi. Microsoft 365'in Genel Başkan Yardımcısı Jared Spataro da bunun nedenini Microsoft'un Office 365'in bir uygulama paketi olarak satılması ve müşterileri her birini ayrı ayrı indirmeye zorlayarak bu deneyimi değiştirmek istememesi olarak açıklamıştı.

Spataro, şu ana kadar müşterilerin elbette doğrudan Microsoft üzerinden pakete abone olabileceklerini söyledi. Ancak bugünkü duyuru, abonelik sürecini, kurulum ve güncellemelerin tümünün App Store üzerinden gerçekleştirilebileceğini doğruluyor. Kısacası bunun sonucunda Microsoft ve Apple bu konuda anlaşmaya varmış oluyor.

App Store üzerinden indirilen Microsoft Office ürünleri, 359,99 TL'den başlayan fiyatlarla kullanıcıya sunuluyor. Aslında ürünleri bilgisayarınıza ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz, ancak uygulamaları kullanmak istediğinizde ödeme planı seçmeniz isteniyor. Seçilen planlara göre her kullanıcının 1 terabayt yükleme alanı bulunuyor. Dahası kullanıcı, tüm Apple, Android ve Windows cihazlar üzerinden aboneliğine erişebiliyor ve gittiği her yerde dosyalarına ulaşabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.