Apple'ın kod öğreten iPad uygulaması Swift Playgrounds, macOS'e geldi

Swift Playgrounds ile Swift öğrenmeyi eğlenceli ve interaktif hale getirmeyi hedefleyen Apple, 4 yılın ardından Swift Playgrounds uygulamasını macOS için sunmaya karar verdi.
Apple'ın kod öğreten iPad uygulaması Swift Playgrounds, macOS'e geldi

Adından da anlaşılabileceği üzere Swift öğrenmenize olanak tanıyan bir uygulama olan Swift Playgrounds, 2016 yılında sadece iPad'lere özel bir şekilde kullanıma sunulmuştu. Swift Playgrounds ile Swift öğrenmeyi eğlenceli ve interaktif hale getirmeyi hedefleyen Apple, 4 yılın ardından Swift Playgrounds uygulamasını macOS için sunmaya karar verdi.

Herhangi bir kod yazma bilgisi gerektirmeden kod yazmayı öğreten bir uygulama olan Swift Playgrounds, Apple’ın Catalyst uygulama girişimi ile macOS'a geldi. Apple tarafından sunulan ücretsiz bir uygulama olan Swift Playgrounds, temelde çocuklara kodlama öğreten bir video oyun gibi çalışıyor.

Swift Playgrounds'ın ABD'deki sayfasında macOS için link verildiğini görüyoruz fakat uygulamanın Türkiye'deki sayfasında sadece iPad için indirme linki bulunuyor. Fakat Mac'inizde yer alan App Store'da Swift Playgrounds'ı arattığınızda uygulamanın karşınıza çıktığını da ekleyelim. Kısacası Swift Playgrounds macOS için Türkiye'de de kullanıma sunuldu.

macOS için sunulan Swift Playgrounds versiyonunun iPad versiyonu ile tamamen aynı olmadığını da ekleyelim. Uygulamanı macOS versiyonunda sadece Mac modellerine özel çeşitli özellikler de bulunuyor. macOS ile birlikte uygulamanın mouse, MacBook Pro modellerinde yer alan Touch Bar ve trackpad'i desteklediğini de ekleyelim. Dilerseniz Swift Playgrounds uygulamasını macOS ve iPad için buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.