Facebook, Messenger Kids'te ebeveyn kontrollerini artırdı

Geçtiğimiz yıl Messenger Kids'teki bir hatanın, binlerce çocuğun onaylanmamış kullanıcılarla iletişim kurmasının yol açmasının ardından, Messenger Kids'teki ebeveyn kontrolleri artırıldı
Facebook, Messenger Kids'te ebeveyn kontrollerini artırdı

Facebook'un 6-12 yaş arası çocukların kullanımı için 2017'de yayına aldığı Messenger Kids, ebeveyn kontrollerini artırdı. Facebook'un Küresel Güvenlik Direktörü Antigone Davis, Messenger Kids, çocukların bunu ebeveynlerinin kontrolünde dijital dünyaya adım atmasını sağladığını söyledi. 

Messenger Kids sayesinde çocukların, arkadaşlarıyla ve aileleriyle iletişim kurarken, filtreler ve stickerlar ile eğlenceli bir deneyim yaşarken, ebeveynlerin bu süreci kontrol etmesi sağlanıyor. Messenger Kids'te çocuklar, kamera özellikleriyle eğlenceli videolar çekip, fotoğraflarını süslerken, içerik gizleme ya da silme gibi özelliklere erişemiyor.  Böylece aileler, çocukların etkileşimlerini kolayca kontrol edebiliyor. 

Eklenen yeni özellikler kapsamında ebeveynler, çocuklarının video sohbet ve mesajlaşma dahil olmak üzere anlık olarak kiminle konuştuğunu görebilecek. 30 gün içinde çocuklarının attığı ne sıklıkta iletişim kurduğunu da görüntüleyebilecek. 

Aynı şekilde yeni özellikler sayesinde ebeveynler, çocuklarının engellediği kişilerin listesine, Ebeveyn Paneli'nden erişebilecek. Çocukların şikayet ettiği içerikler de, şikayet nedeniyle birlikte bu panelde yer alacak. 

Ebeveynler bundan böyle, çocukların Messenger Kids'i açtığı cihazları görüntüleyerek, Ebeveyn Paneli üzerinden cihazlardan çıkış yapabilecek. 

Son olarak ebeveynlerin, çocuklarının Mesenger Kids bilgilerini Ebeveyn Paneli üzerinden indirebileceğini belirtelim. Cambridge Analytica skandalı sonrasında GDPR uyum süreci kapsamında Facebook uygulamasına gelen bu özellik, görünen o ki; artık çocukların verileri için de geçerli.

Ebeveynlerin indireceği veriler arasında çocuğun iletişim bilgileri ve mesajlaşmalarının yanı sıra gönderilen ve alınan görsellerle videoları kapsayacak. 

Messenger Kids'in Ürün Yönetimi Lideri Morgan Brown, 2017'den bu yana ebeveynlerle, çocuklarla ve uzmanlarla konuşarak, ürünün daha iyi çalışır hale gelmesi için emek verdiklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl Messenger Kids'teki bir hatanın, binlerce çocuğun onaylanmamış kullanıcılarla iletişim kurmasının yolunu açtığını hatırlatalım.

Gizlilik savunucuları ise o dönemde Messenger Kids ile Facebook'un “doğrulanabilir ebeveyn izni almadan veya ebeveynlere Facebook’un veri uygulamalarıyla ilgili net ve eksiksiz açıklamalar yapmadan”çocukların kişisel bilgilerini toplayarak; Çocukların Çevrimiçi Gizliliğinin Korunması Kanunu olan COPPA'yı ihlal ettiğini öne sürmüştü.

Bu yeni özelliklerin yayına alınmasıyla, şirket, ebeveynlere Messenger Kids'in daha güvenli bir yer olduğunu göstermeye çalışıyor. Ancak hepimizin bildiği üzere sosyal ağlarda veri güvenliğinden bahsetmek pek de mümkün değil. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.