Messenger Kids'te oluşan bir hata çocukların yetişkinlerle yazışmasına sebep oldu

Messenger Kids'te ortaya çıkan tasarım hatası çocukların kısıtlamaları aşara yetkilendirilmemiş bağlantılarla iletişim kurabildiğini gösterdi. 
Messenger Kids'te oluşan bir hata çocukların yetişkinlerle yazışmasına sebep oldu

Facebook, tasarımındaki bir hata nedeniye Messenger Kids'teki çocukların, ebeveynlerin izni olmadan yetişkinlerin grup sohbetlerine katıldığını itiraf etti. Birkaç hafta önce ABD demokrat senatörleri Edward Markey ve Richard Blumenthal Facebook'u çocukların gizliliğini ve güvenliğini önceliklendirmesi için uyardığını hatırlatalım. 

Yasa koyuculara konuyla ilgili yaptığı açıklamada platformdaki kusuru "teknik bir hata" olarak nitelendiren Facebook Başkan Yardımcısı Kevin Martin, Messenger Kids dahil olmak üzere birçok sorun ve ürünle ilgili Federal Ticaret Komisyonu ile düzenli olarak iletişimde olduklarını hatırlattı. 

13 yaş ve altındaki çocukların sohbet etmesi için tasarlanan Messenger Kids, platformda yetişkin bulunmadığı için ebeveynler tarafından tercih edilebiliyordu. Ancak ortaya çıkan bu hata çocukların kısıtlamaları aşabildiğini ve yetkilendirilmemiş bağlantılarla iletişim kurabildiğini gösterdi. 

Bu arada ortaya çıkan bu hata ile birlikte Facebook'un, Çocukların Çevrimiçi Gizliliğinin Korunması Kanunu olan COPPA'nın hüküm alanına girdiğini belirtelim. Gizlilik savunucuları ise Messenger Kids konusunda hızlıca hareket geçmiş durumda. Savucular, Facebook'un “doğrulanabilir ebeveyn izni almadan veya ebeveynlere Facebook’un veri uygulamalarıyla ilgili net ve eksiksiz açıklamalar yapmadan”çocukların kişisel bilgilerini toplayarak COPPA'yı ihlal ettiğini iddia ediyor. 

Uygulamanın yayına alınmasından neredeyse 10 ay sonra yani 2018 yılının Ekim ayında ortaya çıkan sorun Facebook tarafından çok daha geç fark edildi.12 Haziran'da problemi fark eden şirket, ertesi gün hatayı düzeltti. Ancak şirketin bu konuda ebeveynleri 1 ay sonra yani 15 Temmuz tarihinde bilgilendirdiğini belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.