Steve Wozniak: "Apple yıllar önce bağımsız birimlere ayrılmalıydı"

Açıklamalarda bulunan Wozniak, kurucusu da olduğu Apple'ın yıllar önce bağımsız bölümlere ayrılması gerektiğini belirtti.
Steve Wozniak:

Apple'ın kurucu ortaklarından olan Steve Wozniak, hem Apple hem de teknoloji sektöründeki büyük markalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bloomberg'e konuşan Wozniak, kurucusu da olduğu Apple'ın yıllar önce bağımsız bölümlere ayrılması gerektiğini belirtti.

Apple, Facebook ve Google gibi teknoloji sektörüne domine eden firmaların dağılmaları gerektiğini savunan Wozniak, söz konusu şirketlerin sahip oldukları güçleri yeni pazarlarda yer almak için kullandıklarının da altını çizdi. Tekellere karşı olduğunu da dile getiren Wozniak, günümüzdeki büyük teknoloji şirketlerinin tekellere dönüştüğünü de dile getirdi.

Tüm büyük teknoloji firmalarının kendi içlerinden dağılmaları gerektiğini savunan Wozniak, Apple'ın bölümlere dağılmasını ve her bölümün bağımsız bir şekilde yönetilmesini dilediğini açıkladı. Şirketlerin sunduğu teknoloji çözümlerinin yaratabileceği tehlikelerden de bahseden Wozniak, sesli asistanların tehlikeli amaçlar için kullanılabileceğini savundu.

Amazon'un Alexa'sı ve Apple'ın Siri'sini kastederek konuşan Wozniak, şirketlerin kullanıcılarını dinlemek için yapay zeka destekli sesli asistanları kullandıklarını dile getirdi. Hatırlatmak gerekirse Microsoft, Apple, Google ve Amazon gibi önemli firmaların kullanıcılarını dinledikleri ile ilgili bilgiler ortaya çıkmıştı. 

Girişimleri çok sevdiğinin altını çizen Wozniak, biri Malta'da yer alan blockchain projesi olmak üzere toplamda 4 farklı proje üzerinde çalıştığını da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.