Netflix, Türkiye'de ücretsiz üyeliği neden kaldırdı?

Netflix'in kullanıcılara deneme sürümü olarak sunduğu ücretsiz 1 aylık üyelik sistemi Türkiye özelinde kaldırıldı.
Netflix, Türkiye'de ücretsiz üyeliği neden kaldırdı?

Netflix'in kullanıcılara deneme sürümü olarak sunduğu ücretsiz 1 aylık üyelik sistemi Türkiye özelinde kaldırıldı. Bu özelliğin kaldırılması ile ilgili çeşitli söylentiler olmasına karşılık Netflix sözcüsünden açıklama geldi.

Bu konuda Netflix sözcüsü “Netflix olarak Türkiye’de yeni üyeler kazanmak ve onlara harika bir Netflix deneyimi sunmak için farklı kampanyalar planlıyoruz.” dedi.

1 aylık deneme sürümü kaldırılmasına karşılık yeni kampanyalarlarla üye kazanımına devam etmeyi planlayan Netflix'in böyle bir kararı sadece Türkiye için almadığını belirtmemiz gerek. Daha önce Birleşik Krallık ve Meksika'da da 1 ay ücretsiz üyelik özelliğini kaldırılmıştı.

Bu noktada en çok merak edilenin Netflix'in niçin böyle bir yol seçtiği olduğunu söylemek mümkün. Aslında cevabı oldukça basit. Bundan 6 ay önce önce Türkiye'de 1,5 milyon adet ücretli üyesi olduğunu açıklayan Netflix, yeterli içerik ve bunların yeterli bilinirliğe ulaşmasıyla birlikte üye kazanımında farklı kampanyaları deneme kararı aldı.

Şirketin Türkiye'deki cirosunu net bir şekilde bilmesek de 2019'da 500 milyon TL'nin üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. Şirketin globalde 2019'un son çeyreğinde 5,47 milyar dolar gelir elde etmiş yıl boyunca ise 20,16 milyar dolar gelir elde ettiğini açıklanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.