Artan fiyat ve maliyetler nedeniyle yemek siparişi endüstrisinde teslimat kaynaklı zorluklar bekleniyor

Son dönemlerde her sektörde artan maliyetler yemek siparişi sektörünü de etkiliyor. Restoranlarla sipariş uygulamaları arasındaki dengeler nedeniyle müşteriye yansıyan ücretler teslimat koşullarında farklılaşma gerektirebilir.

Yakın zamanda Glovo'nun Türkiye pazarından çekilmesi ve Scotty'nin de yemek siparişi işinden çıkması yemek siparişi sektörü için rekabetin azalacağı anlamına gelmekle birlikte maliyetlerden kaynaklı da oyuncuların sayısının düşerek alternatiflerin kısıtlanmasına da yol açıyor. Gelir ve kar dengesi olarak baktığımızda gelir getiren ancak kara geçmek konusunda ekonomik dalgalanmalarla uğraşan yemek sektörü için önümüzdeki dönemin en büyük zorluklarından birinin teslimat olacağı düşünülmekte. 

Sadece Türkiye'de değil, globalde de yemek siparişlerinde satın alma ve birleşmeler, düşük karlılık ve operasyonel sıkıntılardan bahsediliyor. Grubhub'ın geçtiğimiz sene %30 daralma açıklaması, Uber Eats'in Hindistan operasyonunu Zomato'ya bırakması ve Postmates'in halka arzını ertelemesi de yakın dönemde globalde yaşanan gelişmelerden. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.