Orta Doğu'nun yemek teslimat girişimleri Talabat ve Carriage birleşiyor

Orta Doğu'nun önde gelen yemek teslimat girişimlerinden olan Talabat ve Carriage, güçlerini birleştirme kararı aldı. Bu birleşme bir konsolodiasyon niteliğini taşıyor.
Orta Doğu'nun yemek teslimat girişimleri Talabat ve Carriage birleşiyor

Orta Doğu'nun yemek teslimat pazarında iyi işler çıkartan iki marka olan Talabat ve Carriage markaları birleşme kararı aldı. İkisi de Kuveyt'te kurulan Talabat ve Carriage markaları hem kendi ülkelerinde büyüme sağlamış hem de markalarını GCC'deki diğer bölge ülkelere yaymayı başarmıştı.

2004 yılında kurulan Talabat, pazardaki ilk marka olma niteliği taşıyor. Kuveyt'te doğan girişim bugün aralarında Ürdün, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Oman olmak üzere pek çok farklı ülkede faaliyet gösteriyor. 2015 yılında önce Rocket Internet'e satılan, sonra da ülkemizde Yemeksepeti'ni satın alan Delivery Hero tarafından satın alınan Talabat bölgede güçlü bir marka.

Carriage ise, 2016 yılının başlarında kurulması ve 2017 yılında da Delivery Hero tarafından 100 milyon dolara satılmasıyla hafızalarda. Ancak Carriage bu hızlı büyümesine rağmen başarısızlıklar da tattı. Örneğin giriş yaptığı Mısır pazarında 5 ay sonra havlu atan Carriage, getirdiği farklı özelliklerle bazı pazarlarda sevilmeyi başarmıştı. 

Yıllar içerisinde sahipleri Delivery Hero olmasına rağmen birbirleriyle tatlı bir rekabet eden iki marka, artık tek çatı altında hizmet verecek. Bu konsolidasyonun sebebi açıklanmazken, Kuveyt pazarında pazara güçlü bir giriş yapan Deliveroo gibi bir markanın doğması buna sebep olmuş olabilir gibi gözüküyor. Zira yemek teslimat konusunda acımasız bir pazar savaşı göze çarpıyor.

Henüz birkaç gün önce Türkiye ile birlikte Mısır pazarından çıktığını açıklayan Glovo'nun da bu rekabette zorlandığı biliniyor. Orta Doğu da yemek teslimatı konusunda rekabetin yüksek olduğu bir pazar olarak karşımıza çıkıyor. Talabat ve Carriage de konsolidasyonla rekabette gücünü artırmak istiyor. Talabat'ın, Carriage markasını yutacağı tahmin edilirken, Delivery Hero'nun Carriage markasını tamamen öldürmeyeceği de tahmin ediliyor. Bazı pazarlarda Talabat markası öne çıkarken, Carriage markasını kullanmaya devam ececek pazarlarda ise, Talabat'ın arka ofis sitemleri ve teknolojileri kullanılacak gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.