Droneları akıllandıran girişim: Soar Robotics

Kaliforniya merkezli bir girişim olan Soar Robotics, droneları akıllandırmak istiyor.
Droneları akıllandıran girişim: Soar Robotics

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte drone modellerinin çeşitleri ve kullanım alanları da her geçen gün artıyor. Drone pazarına odaklana pek çok girişim de karşımıza çıkmaya başladı. Kaliforniya merkezli bir girişim olan Soar Robotics, droneları akıllandırmak istiyor.

Kerem Özkan ve Deniz Kalaslıoğlu tarafından 2019 yılının Temmuz ayında kurulan Soar Robotics, Los Angeles'ta bir ofise de sahip durumda.

Bulut tabanlı bir yapay zeka ürünü sunan Soar Robotics, 2 saat gibi kısa bir süre içinde drone modellerini akıllı robotlara dönüştürmeyi hedefliyor. Firmaların sahip oldukları droneları rahat bir şekilde kontrol etmelerini ve otonom bir şekilde veri elde etmelerini sağlayan Soar Robotics, bugüne kadar 10 bin saatin üzerinde otonom sürüş gerçekleştirdi.

Otonom sürüşün yanı sıra 50 bini aşkın defa başarılı iniş de gerçekleştiren Soar Robotics, drone modellerini akıllı ve bağlantılı robotlara dönüştürüyor.

Droneların otonom bir şekilde kullanılmasını sağlayarak firmaların çalışan giderlerinde yüzde 80 oranında tasarruf sağlamalarını sağlayan Soar Robotics, girişimler için yatırım ve destek toplanabilen bir platform olan Republic.co'da bir kampanya da düzenliyor. 3 bin 222 kullanıcı tarafından desteklenen Soar Robotics, şu ana kadar 747 bin 687 dolar toplamayı da başardı. 

Robotics-as-a-Service (RaaS) modeli ile gelir elde etmek isteyen Soar Robotics, müşterilerinden aylık yazılım ve kiralama ücretleri talep ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.