Kadın girişimcilerin destek platformu: Women Make

Özellikle girişimcilik alanında, kadınların başka kadın girişimcilere destek duyduğu zamanlar için iletişimi kolaylaştıran bir platform mevcut: Women Make.
Kadın girişimcilerin destek platformu: Women Make

Kadın istihdamı günümüzde hayatın her alanında yükselişe geçmeye başladı. Kadınlar artık şirketlerin her kademesinde daha fazla söz sahibi, zira girişimcilik de kadınların son zamanlarda tercih ettiği mesleklerden biri haline geldi. Her ne kadar kadınlar odağında istihdam artsa da yüzdelik dilimlere bakıldığında erkekler çoğunluğu oluşturuyor, bu da kadınların özellikle iş konusunda kendilerini yalnız hissetmelerine neden olabiliyor. 

Women Make nedir?

Özellikle girişimcilik alanında, kadınların başka kadın girişimcilere destek duyduğu zamanlar için iletişimi kolaylaştıran bir platform mevcut: Women Make. Women Make aslında oldukça basit bir platform, hatta geçmiş dönemin forumlarını andırıyor. Çok yeni bir platform olduğu için de bazı eksikleri bulunuyor. Ancak başlıklara ve paylaşımlara göz attığımızda kadın girişimcilerin gerçekten iletişim halinde ve birbirlerine destek olduğunu görebiliyoruz. 

Telegram entegrasyonu ile kalıcı paylaşımlar

Öncelikle platformu kullanabilmek için üye olmanız gerekiyor ve bu üyelik Telegram hesabı oluşturmanızı gerekiyor. Akabinde gerçekleştireceğiniz bir entegrasyonla platformda paylaşım yapabiliyor, sorulan sorulara cevaplar verebiliyorsunuz. Platformda şu anda dünyanın hemen hemen her yerinden 450'den fazla girişimci, üretici, geliştirici, pazarlamacı ve tasarımcı bulunuyor. Women Make'in Telegram entegrasyonu gerektirmesinin sebebi ise paylaşımların kalıcı hale getirilmek istenmesi. Zira sitede yapılan bir paylaşım böylelikle size mesaj olarak da iletilmiş oluyor ve kullanıcının odağının kaybolması durumu engelleniyor. 

Platform her ne kadar kadınları bir araya getirse de destekçileri arasında erkekleri de görüyoruz. Bu da genel olarak yaratılmak istenen ikiliğin kırıldığını kanıtlıyor diyebiliriz. Sonuç olarak özünde basit bir tasarım gibi görünen platform, aslında sektör için büyük bir açığı kapatıyor.

Women Make'e buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.