Saha hizmeti otomasyon girişimi Zinier 90 milyon dolar yatırım aldı

Saha hizmeti veren firmalar için her zaman bir gelişim alanının bulunduğu ve operasyonu bir hayli zor olan bir konuya çözüm getirmek isteyen girişim Zinier, 90 milyon dolarlık yatırım aldı.
Saha hizmeti otomasyon girişimi Zinier 90 milyon dolar yatırım aldı

Özellikle saha hizmeti veren firmalar için sahadaki ekiplerin yönetimi ve arka ofis yönetimi oldukça kritik bir önem taşıyor. Gerek müşteri memnuniyeti, gerekse de şirketin verimliliğine doğrudan etki eden ve pek çok firma için gelişim alanının bulunduğunu düşündüğümüz bu alanda hizmet veren bir girişim Zinier, saha hizmeti veren firmalar tarafından kullanılmak istiyor.

2015 yılının Ekim ayında kurulan Zinier, Andrew Wolf ve eski bir TripAdvisor çalışanı olan Arka Dhar tarafından San Francisco'da kurulmuş. Girişimin amacı saha hizmeti veren firmalarla kendi yazılımlarını buluşturmak. Zinier'in bu noktadaki en büyük özelliği ise bu saha hizmetini yapay zeka ve makine öğrenme ile buluşturması. Saha hizmet operasyonunun kendi kendine otomatik olarak optimize eden Zinier, saha ekiplerinin en verimli şekilde yönlendirilmesini sağlıyor.

Zinier'e gelen 90 milyon dolarlık yatırım, girişimin ilk yatırımı değil. 2016 yılının hemen başında bugüne kadar aldığı 30 milyon dolar yatırımın son turunu kapatan Zinier, aldığı son Seri C yatırımı ile birlikte uluslararası büyümeyi hedefleyecek. Seri C yatırımında şirkete katılan yeni yatırımcılar Iconiq Capital ve Tiger Global Management olurken, girişimin mevcut yatırımcılarından olan Accel, Founders Fund, NGP Capital, Fransa merkezli Newfund Capital ve Qualcomm Ventures da 90 milyon dolarlık yatırım turunda yer alan girişimlerden oldu.

Bugüne kadar toplam 120 milyon dolar yatırım toplamayı başaran Zinier, bundan sonra özellikle yapay zeka teknolojilerindeki araştırma ve geliştirme faaliyetlerini artırarak sürdürmeyi hedefliyor. Bunun yanı sıra büyüme için hedef pazarlar arasında Asya Pasifik, Avrupa, Latin Amerika'nın yanı sıra Avustralya ve Yeni Zelanda da bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.