Aksigorta'nın yapay zekâ tabanlı dijital asistanı ADA'nın 2019'da öne çıkan rakamları

Aksigorta, ADA ile 8 farklı departmanda 70’ten fazla iş sürecini yapay zekâ ile yönetiyor. 2018'den bu yana 3 milyon başarılı işlem gerçekleştiren ADA ile müşteri memnuniyeti de 3 puan artırıldı.
Aksigorta'nın yapay zekâ tabanlı dijital asistanı ADA'nın 2019'da öne çıkan rakamları

Nisan 2018’de yapay zekâ uygulaması ADA’yı (Aksigorta Dijital Asistan) başlatan Aksigorta, 2 yılda 3 milyon başarılı işlem gerçekleştirdiğini duyurdu. Aksigorta Bilgi Teknolojileri ve Dijitalden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Metin Demirel, ADA ile 2018’de 6 departmanda 30 farklı iş sürecini yönetirken, şu anda 8 farklı departmanda 70’ten fazla iş sürecinin Ada tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

İlk yıl 1 milyon işlem gerçekleştirildiğini belirten Demirel, 2019 yılının sonunda toplamda 3 milyon işlemi ADA ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Dijitalleşmeyle birlikte sigortacılığı kolay, yalın ve erişilebilir hale getirdiklerini belirten Demirel, ADA sayesinde operasyonel verimliliğin ve müşteri memnuniyetinin de arttığını ifade etti. 

İyi tanımlanmış işleri yapay zekaya devrederek, çalışanların daha katma değerli işlere yöneldiklerini ifade eden Metin Demirel'in yaptığı açıklamada öne çıkanlar:

  • ADA; insan kaynakları, çağrı merkezi, finans ve muhasebe, hasar, UW, acenteler, broker ve kurumsal satış kanallarının yanı sıra hukuk departmanlarına önemli oranda destek sundu.
  • ADA, 200 milyon prim üretimi yapılan filo işlemlerinde tüm süreci baştan sona yönetti.
  • 400 bin hasar evrakı ADA tarafından ayrıştırılıyor, hasar dosyası ile eşleştiriliyor.
  • Türkiye genelinde 2 bin 500 acenteden gelen yaklaşık 680 bin talep ADA tarafından cevaplanıyor, cevaplanma süresi 2 saatten 2 dakikaya düştü.
  • ADA alt tabanlı WhatsApp Business ile müşterilerimiz hasar dosyalarını 7/24 akıllı telefonlarından takip edebiliyorlar.

Bu arada Demirel'in yakın zamanda yapay zekanın kullanıldığı iş süreçlerinde artış yaşanacağını vurguladığını da belirtelim. Demirel, Nesnelerin İnterneti, görsel tanıma ve konuşma sentezi gibi yapay zekâ yeteneklerini de kullanarak diğer sigortacılık süreçleri ile entegrasyon konusunda araştırmalara devam ettiklerini de dile getirdi.  ADA'nın, yakın gelecekte, tüm yapay zekâ bileşenleri ve bunlarla entegre diğer teknolojileri kullanarak tüm süreçlerde şirketin en büyük yardımcısı olması planlanıyor. 

Aksigorta ve ADA  sigorta sektöründe iş süreçlerine entegre olan yapay zeka kullanımının en güzel örneklerinden biri olarak öne çıkıyor. Sigorta şirketlerinin yapay zeka ile sektörde 2030’a kadar 390 milyar dolarlık tasarruf yapacağının öngörüldüğünü düşünürsek, sektördeki diğer şirketlerin de adaptasyon için daha hızlı çalışmaya başlayacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.