Ant Financial, Zomato'ya 3 milyar dolar değerleme ile 150 milyon dolar yatırım yaptı

Alibaba grubunun fintech şirketi Ant Financial, Zomato'ya 150 milyon dolar yatırım yaptı. Ant Financial'ın hali hazırda yatırımcısı olduğu Zomato'nun değerlemesi 3 milyar dolar oldu.
Ant Financial, Zomato'ya 3 milyar dolar değerleme ile 150 milyon dolar yatırım yaptı

Hindistan merkezli restoran keşif ve yemek siparişi uygulaması Zomato, Ant Financial'dan 150 milyon dolar yatırım aldı. Alibaba'nın fintech şirketi Ant Financial'dan gelen yeni yatırım, Zomato'nun değerlemesini 3 milyar dolara çıkardı.

Ant Financial, hali hazırda Zomato'nun yatırımcıları arasında bulunuyordu. Zomato'ya ilk yatırımını 2018 yılının başında gerçekleştiren Ant Financial, açıklanan rakamlara göre geçtiğimiz yılın Kasım ayına kadar Zomato'nun yaklaşık yüzde 23'lük hissesinin sahibi oldu. Bu yatırım sonrasında, Ant Financial'ın Zomato'daki kontrolünü de artırması bekleniyor. Bazı kaynaklara göre ise, bu yatırım Zomato'nun önümüzdeki birkaç ay içerisinde kapatacağı yaklaşık yarım milyar dolarlık yeni tur yatırımının ilk önemli parçası özelliğini taşıyor.

Zomato'nun aldığı bu önemli yatırımın, şirketin Uber'in yemek teslimat operasyonlarını satın alma kararının hemen ardından alması da önemli bir haber niteliği taşıyor. Hatırlayacağınız üzere henüz geçtiğimiz ay, UberEats'in Hindistan operasyonu Zomato tarafından satın alınması için görüşmelere başlanmıştı ve anlaşmanın toplam değerinin 400 milyon doları bulduğu aktarılmıştı.

Zomato'nun devasa bir tur yatırım ile daha büyük bir şirkete dönüşeceğine şahit olacağız gibi gözüküyor. Ant Financial dışında diğer mevcut ortakların da Zomato'ya fon ayıracağını ve yeni turda var olacaklarına dair haberler de yer alıyor. Bu yatırımcılardan birisi Singapur merkezli Temasek.

Zomato'nun bu yüksek yatırım rakamlarını görmesi ve iyi bir potansiyele sahip olması, Zomato'nun elde ettiği gelirlerle doğru orantılı. Çünkü 2018 takvim yılında 69 milyon dolar gelir elde eden Zomato, 2019 yılı içerisinde gelirlerini üçten fazla kat artırarak 206 milyon dolara ulaştırmıştı. Gelirlerdeki bu yükselişi sırtlayan ise Zomato'nun yemek teslimatı iş kolu olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.