UberEats'in Hindistan operasyonlarını Zomato satın alıyor

Uber, UberEats'in Hindistan'daki operasyonlarını Zomato'ya satmak için görüşmelere başladı. Anlaşmanın şu an için 400 milyon dolar değerinde olduğunun belirtildiğini hatırlatalım.
UberEats'in Hindistan operasyonlarını Zomato satın alıyor

Uber, UberEats'in Hindistan'daki operasyonlarını Zomato'ya satmak için görüşmelere başladı. Anlaşmanın şu an için 400 milyon dolar değerinde olduğunun belirtildiğini hatırlatalım. Ayrıca anlaşmanın bir parçası olarak, Uber Zomato'ya 150 ila 200 milyon dolar arasında yatırım yapabilir. Ancak Uber sözcüsü, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Hint gazetesi Times of India'ya göre Uber ve Zomato hala şartları görüşüyorlar, fakat anlaşma yıl sonundan önce sonuçlandırılabilir. 

Uber, 2017’nin ortalarında Hindistan’da yiyecek dağıtım hizmeti UberEats'i başlattı. Yolculuk paylaşım devi, müşterileri kazanmak için büyük indirimler sunsa da UberEats, her gün 1 milyondan fazla sipariş alan Zomato ve Swiggy için hiçbir zaman tehdit oluşturmadı diyebiliriz. Zira bu da şirketin kendi ürününü satmak isteme nedenini açıklıyor. UberEats'in günlük sipariş hacminin 600 binin altına düştüğü de paylaşılan bilgiler arasında. Bununla birlikte UberEats Hindistan ve Güneydoğu Asya başkanı Bhavik Rathod ve UberEats merkezi operasyonlar başkanı Deepak Reddy gibi yöneticiler de şirketten ayrıldı. Bu gelişmelerin akabinde UberEats'te sıkıntılar yaşanmaya başlandı.

Uber'in yıllık gelirleri açıklanırken şirketin CEO'su Dara Khosrowshahi, UberEats'in Hindistan'da zorlu bir rekabetle karşı karşıya olduğunu ancak şirketin gıda dağıtım alanında faaliyet göstermeye devam edeceğini belirtmişti. 

Ayrıca Zomato için işlerin düzelmeye başladığını da hatırlatalım. Geçen ay itibarıyla her ay 40 milyon dolardan fazla kaybedilen şirket, aylık zararını 20 milyon dolara düşürdü, Zomato'daki yatırımcılardan biri olan Info Edge, analistlere şirketin kazançlarının arttığını açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.