Sigorta Sektöründe Yapay Zeka [Rapor]

Sigortacılık sektörü, bankacılık ve finans ile birlikte belki de yapay zeka kullanımına en uygun alanlardan. Şirketler, müşteri datası, hasar çıktıları gibi farklı kaynaklarla iş modeline AI adaptasyonunu kolayca sağlayabilir durumda.
Sigorta Sektöründe Yapay Zeka [Rapor]

Sigortacılık sektörü, bankacılık ve finans ile birlikte belki de yapay zeka - AI - kullanımına en uygun alanlardan. Sektördeki büyük şirketler, uzun yıllara dayanan müşteri datası, hasar çıktıları, doğal afet trendleri gibi birçok farklı kaynak ile iş modeline AI adaptasyonunu kolayca sağlayabilir durumda.

Finansal servisler bu alanda adaptasyonlarında daha hızlı davranırken sigorta şirketlerinin %30’u gerekli kapasiteleri geliştirdiklerini belirtmekte. Bununla birlikte sigorta sektöründeki yöneticiler geleneksel yöntemlerin eskidiğini ve bu yöntemler nedeniyle zaman ve maliyet kaybı yaşandığının da farkında. Dijitalleşmenin yaygınlaştığı dönemlerde müşterileri evrak işleriyle uğraştırmak, acentelerin zamanını bu şekilde harcamak çok ilkel görülüyor.

Sigorta Sektöründe Yapay Zeka [Rapor]
Sigorta Sektöründe Yapay Zeka [Rapor]
Dilerseniz Webrazzi Insights üyesi olmadan 1.250 ₺ + KDV karşılığında raporu satın alabilirsiniz.
Satın Al ₺1.250 + KDV
veya
Webrazzi Insights üyesi olarak tüm raporlara erişin
Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.