Sahibinden.com'un aylık kullanıcı sayısı 46,8 milyona ulaştı

Sahibinden.com'un mobil uygulamasındaki kullanıcı sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 16 oranında arttı.
Sahibinden.com'un aylık kullanıcı sayısı 46,8 milyona ulaştı

Türkiye'nin önemli ilan platformlarından Sahibinden.com, 2019 yılına ait verileri açıkladı. Sahibinden.com kullanıcı, ziyaret ve sayfa görüntüleme sayılarında kendi rekorunu 5 ay üst üste yeniledi. Sahibinden.com’un aylık kullanıcı sayısı 2019 yılı sonu itibarıyla 46,8 milyona ulaştı. Bu sayı geçtiğimiz Ağustos ayında 45,3 milyon olarak açıklanmıştı. Sahibinden.com'un mobil uygulamasındaki kullanıcı sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 16 oranında arttı.

Kullanıcılar, Sahibinden.com üzerinden 267 milyon kere mesajlaştı ve her ziyarette platformda ortalama 12 dakika zaman geçirdi. 2019 yılı içinde Sahibinden.com’da yaklaşık 2 milyon satılık ev ilanı verildi. Yıl boyunca 42 milyar arama yapıldı. Otomobil, kamyonet, kamyon, minibüs, otobüs ve özel amaçlı olmak üzere 6 milyona yakın vasıta ilanı verildi. Yaklaşık 18 milyon ilan toplamda 308 milyon defa favorilere eklendi. “Türkiye’nin Favorisi” ise 5 bin 686 defa favorilere eklenerek rekor kıran 2018 model beyaz Motokaravan oldu.

2019 yılında sahibinden.com’da 1,1 milyon cep telefonu ilanı verdi. Sahibinden.com kullanıcıları milyonlarca ilan arasından ilgilendiği aracı kolayca bulmak için "Fotoğraftan Araç Tanıma" hizmetini yaklaşık 7 milyon defa kullandı. Ayrıca Sahibinden.com, otomobil alıp satarken kullanıcıların ihtiyaç duyacakları hizmetleri tek bir platform üzerinden sunduğu "Sahibinden.com Oto360" hizmetini kullanıma açtı.

Sahibinden.com’da en çok aranan kelimeler “kiralık, satılık, bmw, araba, bisiklet, fiorino, acil, boyasız, dubleks, range rover” oldu. Sahibinden.com’da en fazla arama, 11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 13:00’te yapıldı. Sahibinden.com’da 1 yıl içinde en çok aranan hizmetler, “Evden Eve Nakliyat” ve “Boyacı” oldu.

En çok emlak ilanı veren şehir İstanbul olurken onu Ankara ve İzmir takip etti. Toplamda 243 milyon 817 bin 922 metrekare emlak ilanı verildi. Sahibinden.com’da en çok görüntülenen kategori ise vasıta olurken, İstanbul en çok vasıta ilanı veren şehir oldu. Sahibinden.com’un tüm sosyal medya hesapları üzerinden toplam 60 milyona yakın kullanıcıya ulaşıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.