150 milyon euro yatırım alan Glovo, İspanya'nın ikinci Unicorn'u oldu

Glovo CEO'su Oscar Pierre, 2020 ortalarına kadar 300 yeni yazılım mühendisi ve geliştiricisi alacağını açıkladı.
150 milyon euro yatırım alan Glovo, İspanya'nın ikinci Unicorn'u oldu

Glovo E serisi yatırım turunda 150 milyon euro (167 milyon dolar) yatırım alarak İspanya'nın ikinci unicorn'u oldu. Abu Dhabi devlet yatırım fonu Mubadala liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna girişime önceki dönemlerde yatırım yapmış olan Idinvest, Drake ve Lakestar da katılım gösterdi. 

Şimdiye kadar toplamda 460 milyon euro yatırım alan Glovo, dünya pazarındaki rakipleriyle kıyaslandığında ise yatırım miktarı açısından geride kalıyor. Örneğin İngiltere merkezli Deliveroo şimdiye kadar 1.53 milyar dolar yatırım aldı. Öte yandan Glovo'nun 26 ülkenin 288 şehrinde faaliyet gösterdiğini düşünürsek, aldığı yatırımla çok daha büyük bir ivme kazanacağını söylemek mümkün.

1.8 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olan Glovo, Latin Amerika ve Afrika kıtalarındaki operasyonuyla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Girişimin ilk yılında Türkiye'de 500 bini aşkın kullanıcıya ulaştığını da hatırlatalım. Faaliyet gösterdiği 26 ülkenin 24’ünde lider ilk iki teslimat uygulaması arasında yer alan Glovo, bu yeni yatırımla birlikte sektörde global liderlik anlamında da yerini güçlendirmiş oldu.

Mubadala Capital Avrupa Yatırımları Lideri Frederic Lardieg, yaptığı açıklamada Mubadala’nın Haziran 2018’de Glovo gibi Avrupa’daki lider teknoloji şirketlerine 400 milyon Euro’luk fon yatırımı gerçekleştirdiğini belirtti:

 Gerçekleştirdiğimiz bu yatırım, Avrupa teknoloji pazarına kendimizi adamış olduğumuzun kanıtı. Ekiplerini büyütmelerine ve sundukları hizmetleri genişletmelerine destek olmak amacıyla Glovo için bu E Serisi fonlamayı yönetecek olduğumuz için çok heyecanlıyız.

4 yaşındaki şirket, aldığı yatırımı, operasyonel iş gücünü genişletmek için kullanacak. 1 milyar değerlemeye ulaşan Glovo'nun 27 yaşındaki CEO'su Oscar Pierre 2020 ortalarına kadar 300 yeni yazılım mühendisi ve geliştiricisi alacağını açıkladı. Yakın zamanda Pizza Portal'ı satın alarak Polonya pazarına giriş yapan Glovo, aldığı yatırımı operasyon sınırlarını genişletmek için kullanacak. Şirket, yeni işe alımların yanı sıra bünyesinde çalışan 40 mühendisi, 50 teknoloji ve ürün uzmanını Varşova'da açtığı ikinci ofisine göndereceğini de açıkladı. 

Oscar Pierre yaptığı açıklamada “Mubadala’nın yatırımcılarımız arasına katıldığı ve sektördeki yerimizi sağlamlaştırdığımız için mutluyuz”dedi. Oscar Pierre sözlerini şu cümlelerle devam ettirdi:

Unicorn statüsünü kazanmak hem heyecan verici hem de Glovo bünyesindeki çalışanların kalitesinin kanıtı. Bu başarı, yenilikçi bakış açısı ile sektörümüzde fark yarattığımızı kanıtlıyor. Bu yatırımla birlikte ‘şehrin en iyilerini kullanıcılara ulaştırmak’ için çalışmaya devam edeceğiz.

Glovo platformunda sunduğu paket servisi ve teslimat hizmeti ile tanınsa da şirketin 50 bin kurye ile “talep üzerine” teslimat yaptığını hatırlatalım. Pierre yaptığı açıklamada market alışverişinin en çok tercih edilen ikinci servis olduğunu belirtiyor. Bu noktada Glovo'nun bu yılın başlarında Carrefour ile anlaşma imzalayarak teslimat sürecini üstlendiğini eklemekte de fayda var. 

Bu arada Uber ve WeWork'te yaşanan problemlerin, para kaybetmesine rağmen hızlı büyüyen girişimler konusunda yatırımcıların temkinli davranmasına yol açtığını söyleyelim. Bu anlamda İspanya'da karlılığa ulaştıklarını açıklayan Pierre, şimdilik halka arz yapmayı düşünmediklerini belirtti. Öte yandan Pierre, Glovo'nun İspanya pazarı dışında hala zarar etme aşamasında olduğunu dile getirdi. Glovo CTO'su Mustafa Sezgin'in yazılım alanında büyüyeceğini belirttiği konunun ötesinde geçtiğimiz ay Webrazzi Developer 2019'a konuk oldu. Kendisinin videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Türkiye’de İstanbul, Ankara ve İzmir’de hizmet veren Glovo’nun Türkiye pazarına yaklaşık bir yıl önce adım attığını söyleyen Glovo Türkiye Genel Müdürü Austin Kim, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 Glovo’nun teslimat uygulamaları pazarına getirdiği yenilikçi bakış açısı Türkiye’de de karşılık buluyor. Türkiye’de her geçen gün artan kullanıcı ve teslimat sayımız da bunu kanıtlıyor

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.