500 binden fazla kullanıcıya ulaşan Glovo, Türkiye'deki ilk yılına dair rakamları paylaştı

İspanya merkezli teslimat uygulaması Glovo, Türkiye pazarında bir yılı geride bıraktı. 500 bini aşkın kullanıcısına Ankara, İzmir ve İstanbul’da hizmet veren Glovo, bir yıllık istatistikleriyle Türkiye’de sipariş trendlerini analiz etti.
500 binden fazla kullanıcıya ulaşan Glovo, Türkiye'deki ilk yılına dair rakamları paylaştı

İspanya merkezli teslimat uygulaması Glovo, Türkiye pazarında bir yılı geride bıraktı. 500 bini aşkın kullanıcısına Ankara, İzmir ve İstanbul’da hizmet veren Glovo, bir yıllık istatistikleriyle Türkiye’de sipariş trendlerini analiz etti. Glovo'yu kullanan kadın erkek oranı ise sırasıyla yüzde 54 ve yüzde 46 olarak açıklandı.

Glovo’nun istatistiklerine göre, derbi akşamlarının en çok tercih edilen yemeği pizza oldu. İstanbul’dan verilen tatlı siparişlerinde yeni nesil lokmacılar tüm tatlı siparişlerinin önüne geçti. Market siparişlerinde tropikal meyve siparişleri dikkat çekerken yılın öne çıkan trendi mango oldu. Kurye siparişlerinde ise sırasıyla unutulan anahtar, şarj aleti ve bilgisayarlar kullanıcılara ulaştırıldı.

Her 4 İstanbulludan biri fast food sipariş ederken, İzmirlilerin verdiği her 2 yemek siparişinden birinde Türk mutfağı tercih edildi. 87 bin kere kebap siparişi verildi. Tüm şehirler arasında hamburgeri en çok seven Ankaralıların ise her 5 siparişinden biri hamburger oldu. Tüm yemek siparişlerinde 12 bin 791 sipariş ile lahmacun açık ara lider oldu. 

Tatlı tercihleri de şehirlere göre farklılık gösterdi. İstanbullular yeni trend dolgulu lokmayı tüm tatlılardan fazla sipariş ederken İzmirli kullanıcılar dondurma, Ankaralı kullanıcılar ise waffle tercih etti. Kahve trendinde en çok tercih edilen ürün latte oldu, latteyi filtre kahve ve capuccino takip etti. Hava sıcaklıklarının artmasıyla soğuk kahve siparişlerinde de artış yaşandı, soğuk kahve geçen aya oranla 2 kat fazla tercih edildi.

Türkiye derbi maçı izlerken pizza, cips ve gazlı içecek tüketti. Derbi akşamları karışık pizza tüm siparişlerin önüne geçti Derbi günlerinde market alışverişlerinde ise yüzde 30'luk bir artış görüldü. En çok tercih edilen market ürünleri ise atıştırmalıklar oldu.

“Ne İstersin” özelliği ile kullanıcılarının uygulama içeriğine bağlı kalmadan istedikleri ürünleri istedikleri yerden sipariş verebilmesini sağlayan Glovo’nun bu özelliği en çok yılbaşında kullanıldı. Yılbaşında diğer günlerden 3 kat daha fazla Ne İstersin siparişi geldi. Hediye almak için vakit bulamayanların yardımına Glovo koştu ve istedikleri hediyeleri dakikalar içinde sahiplerine ulaştırdı.

Sevgililer Günü’nü evinde geçirenlerin yemek tercihi İtalyan mutfağı oldu. İtalyan mutfağından verilen yemek siparişleri Sevgililer Günü’nde iki katına çıktı. Yine Sevgililer Günü'nde Glovo üzerinden en çok sipariş edilen hediye çikolata ve çiçek oldu. Çikolata tüm siparişlerin yüzde 56’sını oluştururken bunu yüzde 23 ile çiçek takip etti. Sevgilisine güzellik ürünü alanlar ise yüzde 12’lik bir kesimi oluşturdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.