Apple çalışanlarına ücretsiz genetik test yaptırma imkanı sunuyor

Color Genomics ile iş birliği yapan Apple, AC Wellnes isimli sağlık merkezinde çalışanların ücretsiz olarak genetik test yaptırmasına olanak tanıyor.
Apple çalışanlarına ücretsiz genetik test yaptırma imkanı sunuyor

Apple'ın Silikon Vadisi'ndeki çalışanları bundan sonra kampüs içinde ücretsiz olarak genetik testler yaptırabilecek. Apple'ın kampüsünde yer alan sağlık kliniğinde gerçekleşecek olan testler için şirket, Color Genomics ile iş birliği yapıyor. 

Apple'ın AC Wellnes isimli sağlık merkezinde şirket çalışanlarına ve onların ailelerine kampüs içi sağlık hizmetleri verildiğini hatırlatalım. ABD'deki sağlık hizmetlerinin ciddi maliyetlere sahip olduğunu düşünürsek, yetenekli adayların Apple'da işe başlamayı tercih etmesinde sağlık hizmetlerinin de etkili olduğunu söyleyebiliriz. 

Dünya çapında gittikçe popülerleşen genetik testler, genetik olarak aktarılan hastalıklar ve sağlık problemlerini tespit etmenizi sağlıyor. Color Genomics, daha önce 23andme'nin de açıklamalarında belirttiği gibi genetik testlerin, hastalıkların önlenmesinde önemli rol oynayacağını ifade ediyor.

Öte yandan genetik testlerin pahalı olduğunu eklemekte fayda var. Color'un sitesinde sunduğu fiyatlara baktığımızda Standart bir testin 300 dolar olduğunu görüyoruz. Yapılan testler kişideki gen mutasyonlarını tespit ederek kişinin kanser ya da kalp hastalığı risklerini ortaya çıkarıyor. Test sonuçlarında kişilerin soyuna ve atalarına dair bilgiler de sunuluyor. 

Bu noktada kullanıcı verilerinin gizliliği de oldukça önem taşıyor. Ancak Apple çalışanların genetik test sonuçlarına erişemeyeceğini belirtiyor. Her ne kadar AC Wellness kliniği Apple'a ait olsa da şirket, sağlık gizliliği kanunlarına uyum sağlamak amacıyla Apple ile Apple iştiraklerini ayırmış durumda. Üstelik klinik çalışanları da Apple çatısı altında çalışmıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.