500 Istanbul prenatal genetik tanı girişimi BillionToOne’a yatırım yaptı

500 Istanbul prenatal genetik tanı girişimi BillionToOne’a yatırım yaptı

500 Istanbul, doğum öncesi süreçte yapılan genetik testleri herkes için erişilebilir hale getirmeyi amaçlayan sağlık teknolojisi girişimi BillionToOne’a yatırım yaptı. Oğuzhan Atay, Sukrit Silas ve David Tsao tarafından kurulan BillionToOne, prenatal testlerin daha ucuza yapılmasına olanak sağlıyor. 500 Istanbul tarafından yapılan yatırımın detaylarının paylaşılmadığını da ekleyelim.

Sahip olduğu teknolojiler sayesinde konvansiyonel invaziv yerine non-invaziv yollar ile anne kanından bebek DNA’sını ayrıştırarak genetik deformasyonları ve hastalıkları tespit edebilen BillionToOne, rakiplerinden farklı olarak tek genli bozuklukları da tespit edebiliyor.

Rakiplerinden çok daha ucuz

Halihazırda kullanılan konvansiyonel invaziv yollarla yapılan testlerin hem oldukça pahalı olduğunu hem de bebeklerde ölüm riski oluşturduğunu da ekleyelim. BillionToOne rakiplerinden ayıran bir diğer özelliği ise yapılan testleri rakiplerine oranla çok daha ucuza yapabilmesi.

Ucuz olması sayesinde testlerin daha fazla anne adayı tarafından yapılmasını hedefleyen BillionToOne, Palo Alto merkezli bir girişim. Testleri ile 2 milyar dolarlık bir pazarı hedeflemek isteyen BillionToOne, ürün gamını arttırarak bu pazarı yıllık 10 milyar dolara kadar çıkarmayı da hedefliyor.

BillionToOne'ın ürününün laboratuvar testlerinin başarılı bir şekilde sonuçlandığını ve önümüzdeki yıl Hindistan ve ABD'de eş zamanlı olarak hamilelerde test edilerek piyasaya sürüleceğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.