Webrazzi Arena 2.'si RemoteTeam 400 bin dolar yatırım aldı

İlk lansmanını Webrazzi Arena 2019'da gerçekleştiren, Şahin Boydaş'ın kurucusu olduğu San Francisco merkezli girişim RemoteTeam 400 bin dolar yatırım aldı.
Webrazzi Arena 2.'si RemoteTeam 400 bin dolar yatırım aldı

Bu sene Webrazzi Summit sahnesinde Webrazzi Arena kapsamında sahne alan girişimlerden RemoteTeam'i hatırlıyorsunuzdur. Eğer hatırlamıyorsanız öncelikle bu videoyu izleyebilirsiniz.

Webrazzi Arena 2019'un 2.'si olan RemoteTeam'in kurucusu Şahin Boydaş'ı düzenli Webrazzi takipçileri tanıyordur ama kısa bir özet geçmem gerekirse, Şahin, San Fransisco merkezli MovieLala'nın ve AR uygulaması Leo'nun kurucu ortağı. 2018 yılında popüler GIF platformu Gfycat, MovieLala'yı satın almıştı. Leo AR ise halen CEO'su Dana Loberg yönetiminde büyümesini sürdürüyor. Dana Loberg da Webrazzi Summit'te "Artırılmış gerçeklik hayatımızı nasıl değiştirecek?" sunumuyla sahne almıştı. Yeni tab'da açmak isterseniz videosu burada. ;)

Gelelim RemoteTeam'e... Webrazzi Summit öncesi Şahin Boydaş'la Webrazzi ofisinde görüşmüştük bana yeni girişiminden bahsetmişti. Silikon Vadisi'nde kurulan şirketin Türkiye'den yatırım aramadığını ama özellikle tavsiye edebileceğim yatırımcılar olursa değerlendirebileceğini söylemişti. Ben de kendisine Webrazzi Arena'da sahne almak ister misin? diye sordum. RemoteTeam'in o anda bir sunumu bile yoktu ama Şahin kısa sürede bunu hazırlayıp memnuniyetle sahnede 3 dakikalık sunum ve 3 dakikalık soru-cevap formatında uyguladığımız Webrazzi Arena'ya katılmak isteyeceğini söyledi.

Konuyu çok detaylandırmayayım ama bu ilk tohum turunda sadece 325 bin dolar yatırım alıp, kalanını bir sonraki turda almayı hedefleyen RemoteTeam, sadece Webrazzi Summit'te sahneye çıkarak 400 bin dolar yatırım aldı.

Hem beni arayıp Şahin Boydaş'la tanışıp RemoteTeam'e yatırım yapmak istediğini söyleyen isimler hem de Silikon Vadisi yatırımcılarının ilgisini şahsen biliyorum. Bu sebeple Şahin'den öğrendiğim kadarıyla bir sonraki turu fazla bekletmeden Silikon Vadisi yatırımcılarına yönelik olarak tekrar açacak.

RemoteTeam'e ilk turunda yatırım yapan isimler arasında kimlerin olduğunu da merak ediyorsunuzdur diye düşünüyorum.

Öncelikle ben kişisel olarak RemoteTeam'a yatırımcı oldum, bu bilgiyi paylaşmış olayım. Diğer isimler ise Emre Kurttepeli, Fırat İşbecer, Atakan Atalar (Atanova), Gamze Sart, Canberk Mersin (Sadık Ventures), Tarık Koyutürk, Ozan Orsan. Bu turda ayrıca Silikon Vadisi'nin süper meleklerinden Larry Braitman da yer almış.

Bizler için RemoteTeam'in Webrazzi Summit daha doğrusu Webrazzi Arena sahnesinde ilk kez duyurulmuş olması, sonrasında beklenenin üzerinde bir yatırımcı ilgisi ile çok hızlı şekilde fonlanması ve şu anda talebin artarak devam ediyor olması çok sevindirici. Şahin Boydaş'a ve RemoteTeam ekibine buradan bir kez daha başarılar diliyorum.

Girişimle ilgili gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.