Onlock Akıllı Mobilya Kilidi Arıkovanı'nda destek bekliyor

Onlock Akıllı Kapı Kilidi yerine Mobilya kilidininin daha önce hayata geçmesine karar veren girişim, Onlock Akıllı Mobilya Kilidi için Arıkovanı kampanyasına başladı.
Onlock Akıllı Mobilya Kilidi Arıkovanı'nda destek bekliyor

Akıllı kilit üreten yerli bir IoT girişimi olan Onlock'ın yatırım aldığını 2018 yılının Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Yatırımı aldığı ilk günden bu yana seri üretim sürecini tamamlamaya odaklanan Onlock girişiminin yol haritasında ise küçük bir değişiklik oldu.

Oluşan müşteri talebi ile Onlock Akıllı Kapı Kilidi yerine Mobilya kilidininin daha önce hayata geçmesine karar veren girişim, Onlock Akıllı Mobilya Kilidi için Arıkovanı kampanyasına başladı. Paylaşılan bilgilere göre Onlock Kapı kilidi henüz son kullanıcıyla buluşmasa da çeşitli kurumsal firmalar tarafından aktif olarak kullanılıyor.

Onlock, Mobilya kilidinin fonlamasıyla birlikte Kapı kilidinin seri üretim çalışmalarına da hız vermeyi planlıyor. Mobilya kilidinin geliştirme sürecinde mobilya üreticileriyle ciddi şekilde çalışan Onlock, fuarlara giderek üretici taleplerini ve son kullanıcının isteklerini analiz etti. Bunun yanında Turkcell ve Arçelik gibi teknoloji firmalarıyla çalışmalar da yapan Onlock, üretim ve pazarlama süreçlerinde bu kurumlardan yardım aldı.

Onlock tarafından geliştirilen Akıllı Mobilya Kilidi, cep telefonunuzla çekmece, dolap, kabinet, keson gibi mobilyalarınıza kurularak kilitlerini kontrol etmenizi sağlayan bir elektronik kilit sistemi olarak çalışıyor.

Yaklaşık 1 ay içinde ilk prototipi geliştiren Onlock, tasarımların geliştirilmesi, patent süreci, CE sertifikasyonu, üretim planlaması ve diğer konular devreye girince 1 yıl gibi bir sürede seri üretime başlayacak noktaya geldi. Yaklaşık 3 - 4 aydır örnek ürünleri kullanan çeşitli firmaların mevcut olduğunu da ekleyelim. Ürünün son kullanıcı ile buluşması ile 2020 yılının Şubat ayını bulacak.

Öncelikle Mobilya kilidi tarafında organik büyüyen bir yapıya kavuşmayı hedefleyen Onlock, gelecekte ise yurt dışına açılmayı hedefliyor. Şimdiden Azerbaycan ve Hollanda tarafında ciddi gelişmeler kaydeden Onlock, Akıllı Ev ve özellikle Kilit dikeyinde yeni ürünlerin ön çalışmalarına da çoktan başlamış durumda. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.